25 / 04 / 2024

Edirne SMMMO hizmet binası açıldı!

Edirne SMMMO hizmet binası açıldı!

Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yeni hizmet binası törenle açıldı



Edirne Valisi Mustafa Büyük, binanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimi nedeniyle kendisini muhasebeciler camiasından biri olarak gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu binanın temelini atıp, açılışını görme imkanım oldu, bu benim için bir mutluluk kaynağı. Ayrıca Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye mezunuyum. Fakültede okurken ve sonrasında bir süre muhasebeci olarak çalıştım. Bu nedenle kendimi bu camianın bir ferdi olarak görürüm. Mali müşavir ve muhasebecilerin yaşadığı şehirlere ve müşterilerine çok önemli katkıları olmaktadır."

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı (TÜRMOB) Masum Türker ise muhasebecilik tarihinin çok eski olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Biz son dönemlerde herkesin gözündeki kara gözlüğü kaldırdık. Eskiden muhasebe mesleğini yönetmek vergi beyannamesinin verileceği akşam beyanname süresini bir kaç daha uzatmak olarak görülüyordu. Bizim işimiz o değil bizim işimiz geleceği bugüne getirip bizim şekillendirmemizdir. Başkalarının bizi şekillendirmesine izin vermemektir.

1992 yılından itibaren önce mekana sahip olacağız dedik. Bugün kurduğumuz binalarda valilik, belediyenin de salon ihtiyaçlarını karşılamak, kültürel, sanatsal olaylara ev sahipliği yapmak, geniş bir vizyonla biz varız diyerek geleceğe bakıyoruz. Önümüzdeki yılın başında muhasebeciler en az 3 yılda 120 saat eğitim almak zorunda. Bugün böyle bir zorunluluk kanunla gerçekleştirilmiş tek meslek muhasebecilik mesleğidir."

-MUHASEBECİLERE YENİ DÜZENLEME
Yeni bir düzenlemeyle muhasebecilerin emeklilikte toplu para almasını sağlayacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını da bildiren Türker,
"Muhasebecilerin tek sermayesi beyinleridir. Tek sermayelere yıpratan sermayeleri beyinleridir. Meslektaşlarımızın emekli oldukları zaman toplu para almaları için bir düzenleme sağlıyoruz. Emekli olmadan, bir gün ölüverirsek, geri de kalanlara kim ne verecek. Çünkü tek sermayemiz olan beynimizi mezara götüreceğiz. Meslek üyelerimiz daha Staja başlarken, bir emeklilik fonuna sahip olabilmesi için bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan ve Edirne Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Enver Çevik'te törende konuştu.

Konuşmaların ardından, hizmet ve eğitim binasına emekleri geçenlere plaket verildi. Plaketlerin dağıtımında karışıklık olduğunu fark eden Türker, "Enver heyecandan hepsini karıştırmışsın, bendeki Yahya'nın plaketi" diye espri yapınca salonda gülüşme oldu. Daha sonra plaketler kontrol edilerek, yeniden verildi.

Daha sonra, binanın açılışını Vali Büyük, Türker ve Edirne Belediye Başkan Vekili Hakan İnci yaptı. Açılıştan sonra binayı gezen ilgililer, verilen kokteyle katıldı.
AA


Geri Dön