29 / 03 / 2024

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni yapılacak olan binalara otopark zorunluluğu getirmesiyle beraber son süre olan 31 Mart'tan önce işlerini tamamlamak isteyen müteahhitler Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne geldi.

Edirne de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Sözcü'de yer alan haebre göre, yetkililer, müteahhitleri tedbirler kapsamında teker teker içeri aldı. Müteahhitlerle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü önünde buluşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, corona virüs sebebiyle oluşan sağlık tedbirleri kapsamında tam kapasiteyle talebi karşılayamadıklarını virüs riski geçene kadar sürenin uzatılması gerektiğini belirtti.

‘TALEBİMİZ SÜRENİN UZATILMASI’

Söz konusu yönetmelik yürürlüğe girmeden önce müteahhitlerin, kendilerine sunulan haktan faydalanmak için yoğun şekilde talep gösterdiğini dile getiren Gürkan, “Müteahhitler de yeni uygulanacak olan Otopark Yönetmeliği ile ilgileri kendilerine sunulan haklardan faydalanmak için Mart ayı bitmeden ruhsatlarını almak istiyorlar.

Bizler de corona virüs tedbirleri kapsamında arkadaşları içeriye toplu halde alamıyoruz, çünkü bulaşma riski artıyor. Böyle bir sıkıntı var ve sadece Edirne Belediyesi’nde değil. Müteahhitlerin de belediyelerin de talebi şudur; Otopark Yönetmeliği’nin virüs tedbirleri geçene kadar hem belediye çalışanlarının hem de müteahhitlerin sağlıklı bir iş yapabilmesi için uzatılmasını talep ediyoruz. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın dikkatine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

‘HEPİMİZİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEMİZ LAZIM’


Virüs tedbirleri kapsamında vatandaşları kalabalık şekilde içeriye alamadıklarını belirten Gürkan, “Biz mecburen birçok bankanın da uyguladığı gibi bu kadar kalabalığı içeriye alamıyoruz. Hem onların sağlık hijyeni açısından hem de çalışanlarımızın sağlık hijyeni açısından.

Biz buradaki arkadaşları içeriye aldığımızda belki hepimiz birbirimize virüs bulaştıracağız. Hepimizin sağlığını düşünmemiz lazım. Virüs tedbirleri kapsamında bazı çalışanlarımızı da idari izne ayırdık. Ama müteahhitler de hakları kaybolmasın diye bu işi çözmek istiyorlar.  Sağlıklı olan çözüm Otopark Yönetmeliği´nin daha sonraki aylara uzatılması” dedi.

Edirne de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

‘SÜRE UZATILMAZSA, ZARARA UĞRARIZ’


Edirne İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bülent Günal, corona virüs tedbirleri kapsamında işlemlerin tek tek yapıldığını ve çok uzadığını, dolayısıyla 30 Mart 2020 süresinin yeterli olmayacağını belirtti. Sürenin uzatılmaması halinde işlemlerini yetiştiremeyen müteahhitlerin, dolayısıyla da arsa sahiplerinin zarara uğrayacağını belirten Günal, “Eğer bu süre uzatılmazsa otopark yönetmeliğinden dolayı emsal kayıpları söz konusu olur. Taahhütlerimizde, anlaştığımız metrekareler üzerinden vereceğimiz daire sayılarının düşmesi anlamına geliyor bu. Ama müteahhitlerin, ama arsa sahiplerinin bu konuda ciddi zararları olacaktır. Onun dışında maddi zararlar da olacak. Ayrıca bazı durumlarda anlaşmazlıklara, mahkemeye gidilebilecek durumlara kadar gidebilir bu durum” şeklinde konuştu.

 

Coronaya karşı 100 AVM kapandı!


Geri Dön