20 / 04 / 2024

Edirne'de vakıf eserlerinin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de vakıf eserlerinin restorasyonu devam ediyor!

Edirne’ye gelen Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, restorasyonu devam eden vakıf eserlerinde incelemelerde bulundu. Ertem, bölge müdürü ve ilgili personel ile birlikte Büyük Sinegog'a geçerek idare ve müştemilat binalarını gezdi....



Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden ve Bölge Müdürü Osman Güneren tarafından bilgilendirilen Adnan Ertem, daha sonra bölge müdürü ve ilgili personel ile birlikte Büyük Sinegog'a geçti. Burada yapılan restorasyon çalışmalarını dikkatle inceleyen Ertem, daha sonra Sinegog’un idare ve müştemilat binalarını gezdi.


Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Türkiye'de en fazla Vakıf eseri bulunan şehirlerden birisinin Edirne olduğunu söyledi. Bu nedenle bölge müdürlüğünün Edirne'ye ayrı bir önem verdiğini anlatan Güneren, "Sayın Genel Müdürümüz, Vakıf şehri Edirne'mizde sürdürdüğümüz çalışmaları yakından takip ediyor. Şu anda 8 şantiyemizde sekiz ayrı Vakıf eserimizi onarıyoruz. Bu sekiz eserimiz için yaklaşık 12 milyon lira harcayacağız. Bu da çok önemli bir rakam." diye konuştu. 


Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Edirne merkezde onarımı sürdürülen Beylerbeyi Türbesi, Çakır Ağa Camii, Süleyman Paşa Camii ve Hasan Sezai Dergâhı şantiyelerini de ziyaret etti. Devam eden Atik Ali Paşa Camii ve Gülşenî Aşık Efendi Dergâhı restorasyonları ile Selimiye Camii proje çizim çalışmaları hakkında da bilgiler alan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem daha sonra Edirne'den ayrıldı.


Zaman


Geri Dön