25 / 04 / 2024

Edirne'deki projeler koronavirüs nedeniyle durduruldu!

Edirne'deki projeler koronavirüs nedeniyle durduruldu!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, açıklamasında koronavirüs nedeniyle köylerde her türlü hazırlığın yapıldığını açıkladı...



Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, açıklamasında koronavirüs nedeniyle köylerde her türlü hazırlığın yapıldığından bahsetti. Köylerle ilgili yapılacak olan projelerin koronavirüs nedeniyle durdurulduğundan bahseden Geçmiş, İl Özel İdare personeline yarı idareli izin verildiğini, birimlerden birer kişi personel bıraktıklarını belirten, Özel İdaredeki çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Medya Keşan'dan Sonül Konar'ın haberine göre; açıklamasında, inşaat ruhsatı için İl Özel İdarelere giden vatandaşlara konuşan Geçmiş, “Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, imar ve inşaat ruhsatı almak için lütfen gelmesinler, bir ay daha beklesinler. Çalışan personellerimize alanları kalabalık olmasın diye yarı idari izin verildi. Özel idarede her birimden birer kişi bıraktık. Bu süreç bitene kadar lütfen kurallara uyulsun” diye konuştu.

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUĞA RASTLAMADIK”

Mehmet Geçmiş, köylerde hayatın sürdüğü, muhtarlarla irtibatlarının devam ettiğini kaydederek “Muhtarlarımız genelde de toplu yaşam alanlarına gidilmemesi için gerekli önlemlerini aldı. Herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Bu konu ile ilgili herhangi bir sıkıntı ve talepte gözükmüyor. İnşallah da olmaz. Güvenlik önlemlerimizi aldık. Şehirlerde olduğu gibi köylerimizde de kıraathaneler, camiler, ibadethaneler toplu alanların tümü kapatıldı. Muhtarlarımız buna riayet etmeye çalışıyor. Yapabileceğimiz başkada bir şey yok. Devamlı denetimler oluyor, şu an için olumsuz bir haber almadık. Köylerde hayat devam ediyor. Çiftçilerimiz gübreleme dönemini bitirdi. Nisan ayında ekimler başlayacak. Muhtarlarımızla irtibatlarımız devam ediyor. İnsanlar hayvanlarını bakıyor, sütler toplanıyor. Tarım işleri bu aydan sonra daha da hızlanacak. Herkes kendi biçiminde tarlasına, bağına, bahçesine gidecek. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” açıklamasında bulundu.


 


Geri Dön