24 / 04 / 2024

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi mecliste!

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi mecliste!

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Özdemir, ''Ülkemizle birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başta sağlık sahası olmak üzere sosyal ve ekonomik yapımızda zorlanmalar yaşanmaktadır. Salgının daha da yayılmasını önleyecek tedbirlerin yanı sıra, içerisinde bulunduğumuz dönemle birlikte sonraki zaman diliminde de sosyal ve ekonomik yapımızın korunması ve Türkiye'nin istikrarının tesisi önem arz etmektedir. Şimdiye kadar hükümetimiz pek çok saha makul tedbirleri açıklamıştır ancak salgının ne kadar süreceği ve dolayısıyla yaratacağı tahribatın büyüklüğü hakkında görüş beyan etmenin zor olduğu ifade edilmektedir. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde de ekonomik olarak devletimizin ve milletimizin ilave kaynak ihtiyacının doğabileceği açıktır. Bununla beraber çeşitli sebeplerden ötürü ülkemizde elektronik haciz uygulamasının yürütüldüğü bilinmektedir'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in soruları:
1. 2020 Mart ayı itibarıyla elektronik haciz uygulaması kapsamına giren tutar toplam  ne kadardır? 
2. Kovid-19 salgınının yarattığı sosyal ve ekonomik etkilerin mümkün olan en az  seviyeye indirilebilmesi için hali hazırda yürürlükte olan elektronik haciz uygulamasının geçici süre ile ötelenmesi konusunda bakanlığınızca yapılmış yahut yapılacak olan bir çalışma var mıdır?


Geri Dön