20 / 04 / 2024

Elektronik haciz nedir

Elektronik haciz nedir

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hüseyin Aslan: Elektronik haciz isyan çıkaracak!

Aslan, " Ödeme emri tebliğ edilmediği gibi bir de sadece o gün için geçerli olan haciz işlemi süresiz devam ettiriliyor. Oysa her defasında ödeme emrinin tebliği gerekir. Sorun büyük" dedi.

Elektronik haciz uygulaması geliyor!

Meclis’te görüşmeleri devam eden yargının hızlanması içeren ikinci yargı paketinde “elektronik haciz” düzenlemesi gerçekleştirildi. İcra dairesi de tespit edilen mal, hak veya alacağı, elektronik ortamda haczedecek.

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi mecliste!

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkulde e-haciz yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi borçluları için hayata geçirilen gayrimenkulde elektronik haciz uygulaması yıl sonuna kadar tüm vergi dairelerinde yaygınlaştırılacak.

Hacizli tapu nedir?

Haciz, alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işleme deniyor. Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, hacizli tapu nedir?

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Peki E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

E-haciz uygulaması 21 Mayıs'ta başlıyor!

21 Mayıs'tan itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri salt elektronik ortamda tutulacak.. Daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunulmaya devam ediyor.

E-haciz uygulaması başlıyor!

Uygulama ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.

Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor.Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Elektronik haciz nedir Haberi

Elektronik haciz nedir

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Özdemir, ''Ülkemizle birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başta sağlık sahası olmak üzere sosyal ve ekonomik yapımızda zorlanmalar yaşanmaktadır. Salgının daha da yayılmasını önleyecek tedbirlerin yanı sıra, içerisinde bulunduğumuz dönemle birlikte sonraki zaman diliminde de sosyal ve ekonomik yapımızın korunması ve Türkiye'nin istikrarının tesisi önem arz etmektedir. Şimdiye kadar hükümetimiz pek çok saha makul tedbirleri açıklamıştır ancak salgının ne kadar süreceği ve dolayısıyla yaratacağı tahribatın büyüklüğü hakkında görüş beyan etmenin zor olduğu ifade edilmektedir. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde de ekonomik olarak devletimizin ve milletimizin ilave...