18 / 04 / 2024

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.



Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de bir düzine daha müze açılacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Edirne Valiliğini ziyaret etti. Valilikte Yazgı'ya şehirde yürütülen müze faaliyetleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumdan sonra Vali Canalp ve Yazgı, "Fatih Sultan Mehmet Müzesi" olarak düzenlenmeye başlayan  Saatli Medrese'yi gezdi.

Canalp ve Yazgı, Peykler Medresesi, Edirne Devlet Konuk Evi, Necmi İğe Evi, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nı da detaylı olarak inceledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk bu alanlardaki çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Vali Canalp, ziyaretlerinde ardından Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı değerlendirmede, Edirne'de yürütülen müze faaliyetleriyle ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yazgı ile değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl beraberce çaba ve gayretlerle Edirne'de 12 müzeyi faaliyete geçireceğiz." dedi.

Yazgı da Bakan Ersoy'un talimatıyla Edirne'ye geldiğini söyledi.

Vali Canalp'in kentin turizm alanında hak ettiği yere kavuşması için çaba harcadığını belirten Yazgı, "Elimizden geldiğince Sayın Valimizle birlikte güzel Edirnemize, kültür merkezi halindeki bu güzel şehre daha neler yapılabileceğini beraber imkanlar nispetinde yapılacakları belirledik." diye konuştu.

 

Edirne'de çok katlı binaların altındaki iş yerleri denetleniyor!


Geri Dön