26 / 04 / 2024

Denizli'ye yeni şehir hastanesi müjdesi!

Denizli'ye yeni şehir hastanesi müjdesi!

Müezzinoğlu, 2002'de yüzde 39 olan sağlıkta memnuniyet oranının, şimdi yüzde 75'lere çıktığını belirterek, bunun cefakar sağlık ordusuyla başarıldığını söyledi. Müezzinoğlu Denizli'ye sağlık alanında bin yataklı yeni şehir hastanesi müjdesi de verdi...




Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çameli ilçesinden özel bir helikopterle Acıpayam'a geçti. Acıpayam Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden iki bakan, halka hitap etti. 


Zeybekci, sağlık hizmetlerinde yaşanan dönüşüme dikkati çekerek, milleti idare etmeye, hükmetmeye değil hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldiklerini, bugüne kadar da sadece hizmet ettiklerini ve bunun neticelerini aldıklarını söyledi. AK Parti'ye sahip çıkan Denizli'nin de bu süreçte hak ettiği yatırımları aldığını, Ege'nin vizyon kenti ve siyasetin lider şehirlerinden birisi haline geldiğini anlatan Zeybekci, yapılan anketlerde "hükümet değişikliği beklentiniz var mı?" sorusuna farklı partilere destek veren katılımcıların yüzde 80'inin "hayır" yanıtını verdiğini ifade etti. 


"Yani, 7 Haziran seçimleri, bir iktidar, hükümet seçimleri değil, çünkü millet kararını verdi" diyen Zeybekci, şöyle konuştu: "Millet, verdiği bu kararın 7 Haziran akşamı sandıklardan gümbür gümbür çıkmasını bekleyecek. İktidar, hükümet değişmeyecekse bu seçimler şehirler arasında bir yarış haline geldi. Hangi şehir ne alacak, hangi il ne kadar oy çıkaracak, hangileri ilk 10'da yer alacak. Artık bunun yarışı var. Denizli bugüne kadar hep AK Parti'ye hak ettiğini verdi, bağrına bastı, bunun sonucu olarak da hizmet destanları yazıldı. 7 Haziran seçimlerinde Denizli'de başka bir yarış var. İlçelerin yarışı. Acıpayam da inşallah bu seçimde önde gelen ilçelerimizden biri olacak." 


Muhalefet partilerinin seçim öncesi abartılı vaatlerde bulunduğunu, milletin bu tip vaatleri geçmişte de gördüğünü savunan Zeybekci, Çameli'de UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazineleri listesi içinde yer alan halk sanatçısı Hayri Dev'in bir anısını anlattı. Hayri Dev'in, yaptığı bir çam düdüğü çalmaya çalışan ancak kötü ses çıkaran birisine "öttür ulan ötür, düdük elin yel elin" dediğini söyleyen Zeybekci, "Şimdi bugün de bu öttürenler var ya, işte öyle. Düdük AK Parti'nin yel başkasının, öttür" dedi. Bölgedeki tütün üreticisinin geçmişte "ne veriyorlarsa 5 fazlasını veririm" diyenleri hatırladığını belirten Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bunları asla yapmadık, yapmayacağız. Kadınları 32-33 yaşında, erkekleri 35 yaşında emekli edenlerden olmayacağız. Çocuklarımızın geleceğini bugünden har vurup harman savuranlardan olmayacağız. CHP'ye siyasi bir parti olarak, saygımdan dolayı bir şey demiyorum ama şunu diyorum; Kemal Kılıçdaroğlu ne diyorsa biz onların hiçbirisini yapmayacağız. Bu kadar da net söylüyorum. Hayri Amca'nın düdüğü gibi. Düdük elin, yel elin, öttür babam öttür. Muhatap da almayacağız, her birine tek tek cevap bile vermeyeceğiz. Bizde her söze verilecek bir cevap vardır ama bir lafa bakarız laf mı diye, bir de söyleyene bakarız. Ondan sonrasını söylemeyeyim artık." 


DENİZLİ'YE ŞEHİR HASTANESİ 


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise AK Parti'nin gelecekte hizmetleriyle anılacağını, milletin kendisine tuzak ve tezgah kuranları değil kendisiyle beraber yürüyenlere sahip çıktığını söyledi. Müezzinoğlu, 2002'de yüzde 39 olan sağlıkta memnuniyet oranının, şimdi yüzde 75'lere çıktığını belirterek, bunun cefakar sağlık ordusuyla başarıldığını söyledi. Müezzinoğlu, Denizli'ye sağlık alanında bin yataklı yeni şehir hastanesi müjdesini verdiklerini söyledi. İhalesi son aşamaya gelen ve 2 ay sonra dünyaya örnek olacak bir teknolojiye sahip hastanenin temelini atacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, Denizli Şehir Hastanesinin 2-2,5 yıl içinde tamamlanacağını bildirdi. AK Parti iktidarında milletin ortalama yaşam süresinin 69'dan 77'ye yükseldiğini, bebek ölüm oranlarının binde 29-30 seviyesinden 7,5'lara indiğini, sağlığa ulaşmanın önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonraki süreçte tek bir şeye ihtiyacımız var; birbirimizi daha çok sevmeye. Birlikten güç doğar anlayışına, bu millete tuzak kuranlara karşı birlik olmaya ihtiyacımız var. Onların tuzaklarını el birliği, gönül birliğiyle bozarak bu ülkeyi, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde dünya milletlerinin gıptayla baktığı sayılı ülkeler arasına biz taşıyacağız. CHPliler'in de yarınlarını biz daha iyi edeceğiz. MHPliler'in hayallerini de biz gerçekleştiriyoruz." Bakan Müezzinoğlu, "başhizmektarımıza selam götürün" sözleri üzerine, "İnşallah bu selamı götüreceğiz ama onun beklediği en büyük selam 7 Haziran akşamı sandıklardaki selamdır" dedi. Bakanlar Zeybekci ve Müezzinoğlu, hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret etti.


Yeni Asır


Geri Dön