25 / 04 / 2024

İzmir'e 2. şehir hastanesi müjdesi!

İzmir'e 2. şehir hastanesi müjdesi!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan yaptığı açıklamada, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yapımının devam ettiğini, ikinci şehir hastanesinin ise yerinin belirlenmesinin ardından temelinin atılacağını söyledi.



 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı Ödemiş Devlet Hastanesi Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, güzel bir işin açılışını yapmak için Ödemiş'te bulunduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sağlık alanında AK Parti hükümetlerinin çok önemli adımlar attığını belirten Demircan, geçmiş dönemden hastanelerin koğuş sisteminde yatak ve mekanların sorunlu olduğunu, ilaç kuyruklarının yaşandığını, hastaların eczanelerde ilaç bulamadığını söyledi.

Şimdiki hastanelerin 5 yıldızlı otel konforuna sahip olduğunu dile getiren Demircan şu şekilde konuştu;

"Milletimizin hak ettiği güzelliği sunan hastaneler yaptık ve yapıyoruz. Türkiye önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde sağlık altyapısını yenilemeyi tamamlıyoruz. Sağlık alanında insan gücü yetiştirme noktasında da ülkemizin hak ettiği noktaya hızla yaklaşıyor ve geliyoruz. Şehirlerimizde fevkalade güzel hastaneler bir bir açılıyor, tamamlanıyor. Dünyada örnek gösterilecek şehir hastanelerimiz birer birer tamamlanıyor. 4 tanesini işletmeye açtık, 5 tanesini bu sene açacağız Allah nasip ederse."

 

Ödemiş Devlet Hastanesi


Ödemiş Devlet Hastanesi'nin 300 yataklı olmanın yanı sıra hastanede 36 tane yoğun bakın yatağının bulunduğunu söyleyen Bakan Demircan, hastanede İzmir'de ilk kez uygulanan suda doğum ünitesinin bulunduğuna dikkati çekti. Demircan, 20 tane palyatif bakım yatağı ve 8 ameliyathanesi bulunan hastanede yaklaşık 650 personelin görev yapacağını anlatarak, vatandaşın hak ettiği hizmetin sunulacağını söyledi.

İzmir'de son 15 yılda sağlık alanında yapılan yatırımın 4,5 milyar lira olduğunu ve büyük yatırımların da sürdüğünü belirten Ahmet Demircan, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yapımının devam ettiğini, ikinci şehir hastanesinin ise yerinin belirlenmesinin ardından temelinin atılacağını söyledi.

 


Geri Dön