27 / 04 / 2024

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi hayata geçiriliyor...



Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, seçtim dönemi verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. Hasan Arslan, Erdemit'te Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi'nin çalışmalarına başladı.

Fortune Dergisi'nin bu ayki sayısında, Selman Hasan Arslan'ın yeni projelerine yer verildi.

Başkan Arslan’ın verdiği talimat doğrultusunda, Edremit'in kent içi trafik problemine çare olacak Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi için projelendirne çalışmaları tamamlandı. Aralık ayı belediye meclis toplantısında projenin sunumu yapıldı.

2020 yılında başlaması planlanan proje kapsamında; toplam 16 bin 500 m2 alan içerisine 614 araçlık yer altı otoparkı, etkinlik ve amfi alanı, kafeteryalar, dinlenme alanı, yeşil ve su öğeleriyle entegre edilmiş serbest alanlar, engelli oyun ve spor alanı çocuk oyun alanı ve Edremit Kent Belleği Duvrı yapılması plânlanıyor.

Edremit’in kent merkezinin çehresini değiştirecek projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, "Seçim öncesi vaatlerimiz arasında yer alan Şehit Hamdi Bey Meydanı düzenlemesi ile ilgili olarak göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımızı gerçekleştiriyor. Bugüne kadar birçok proje hazırlandı ancak kamuoyuyla paylaştığımız proje konusunda yetkili arkadaşlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte karar laldık. Edremit’in kent içi trafik problemine büyük oranda çözüm üretecek bir projeden bahsediyoruz. Otopark problemi artık Edremit için sorun olmaktan çıkacak. Ayrıca meydan düzenlemesiyle kentimize son derece çağdaş ve sürdürülebilir bir alan kazandıracağız. Beriki süreçte projesi hazırlanan Şehit Hamdi Bey Meydanı ile Faruk Serpil Parkı’n da birbirine bağlamak gibi bir düşüncemiz var. Edremit’imize ve Edremitli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

EDREMİT’TE SABİT PAZARLAR

Pazarcılarımız yağmurda çamurda tezgah açmak zorunda kalırken halkımız da aynı şartlarda alışveriş yapmaya çalışıyor. Bu hepimizi zorlayan bir durum. Bu yüzden şu anda haftanın belirli günlerinde belirli yerlerde kurulan pazarlan, uygun bulunan yerlerde tek katlı sabit Pazar yerlerine dönüştüreceğiz. Aynı zamanda yerli üreticiler için haftanın her günü açık olacak sabit Pazar oluşturacağız.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMALARI

Kentimizin birçok bölgesindeki kaldırımların yetersizliği yayaların mağduriyetine sebep olmaktadır.

Sokak Sağlıklaştırması adını verdiğimiz projemizde kaldıranlar genişleyecek, kentin belli bölgelerinde yayalaştırma çalışması yapılacağız. Nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerimizde, mahallelinin evladının düğününü, asker uğurlamasını yapabileceği, iftar yemeklerini hep birlikte yiyebileceği birer toplanma yeri inşa edeceğiz. Edremit'te yaşayan 1300 engelli vatandaşımızın özellikle 18 yaşından soma gelişen problemlerini hep birlikte çözeceğimiz bir rehabilitasyon merkezi oluşturacağız. Kentimizde şu anda kullanılan parklara ilave olarak engelli vatandaşlarımız için parklar yapacağız.

OLİVECİTY’E SAĞLIK MERKEZİ

Akçay'da bulunan Olivecity'nin belediyemize ait olan %40'lık bölümüne bir sağlık merkezi kuracağız. Bu sağlık merkezi nüfus yoğunluğu fazla olan bölgelere, okullara düzenli periyotlarla sağlık taraması yapacak. Evde balom hizmetini koordine edecek. Türkiye'nin en büyüle sorunlarından biri olan kadına şiddetin bir çözümü olmasa da mağdur kadın vatandaşlarımıza yüreğimizi açarak bir kadın sığınma evi oluşturacağız. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ve ihtiyaç duyulan mahallelerde ' belediye çocuk balom evleri açacağız. Çocuklar temel eğitimlerini alırken bizler de geleceğimizi garanti altına alacağız. Akçay, Altmloım ve Edremit'teki Ed-Bel Ltd. Şti. bünyesindeki oteller öğrenci yurduna dönüştürmeyi planlıyoruz.

BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Edremitli yeniden; üreten, siyasi ve iktisadi süreçlere ortak olan, refah seviyesi yüksek, kendini güvende hisseden bireyler olacak. Yani şehir hakkını Edremitliye teslim edeceğiz. Kentimiz konumu itibariyle çok fazla göç alan bir yer haline geldi. Mavinin yeşili hasretle kucakladığı güzel Edremit'imizde "kent için üreten kentin yurttaşıdır" ilkesiyle, tüm kültürel farklılıklarımızı zenginliğimizi görecek, aynı dertlere üzülecek aynı sevinçleri paylaşacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, huzurla barışla el ele kol kola bu güzel kente yakışır şekilde zeytin ağacının gölgesinde yaşayacağız.

Balıkesir Edremit’e yurt müjdesi!

 

 


Geri Dön