26 / 04 / 2024

Efes'te UNESCO için geri sayım başladı!

Efes'te UNESCO için geri sayım başladı!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamanın 5 Temmuz'da yapılmasını beklediklerini ve sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi




Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamanın 5 Temmuz'da yapılmasını beklediklerini ve sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi. Bakıcı, Efes'in UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığında son aşamaya varıldığını, Selçuk halkında UNESCO adaylığı konusunda önemli bir farkındalığın oluştuğunu dile getirdi. Efes'in adaylığı konusunda Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nden (ICOMOS) kendilerine farklı tarihlerde iki ayrı rapor geldiğini belirten Zeynel Bakıcı, "O raporlarda olumlu sonuç elde edileceğiyle ilgili izlenimler vardı. Artık sürecin tamamlanmasına yönelik bekleyiş içindeyiz" dedi.

Oylamayı Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenecek 39. Dünya Mirası Komitesi Oturumu'nda takip edeceklerini kaydeden Bakıcı, "Oturum 3 Temmuz'da başlayacak ama gündem yoğun. Efes'in adaylığı 38'inci gündem maddesi, yani son sıralarda. Allah kısmet ederse 5 Temmuz'da oylanacak, sonuç olarak olumlu bir karar çıkacağından endişemiz yok" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön