26 / 04 / 2024

Ege kıyılarının suyu temiz çıktı!

Ege kıyılarının suyu temiz çıktı!

Ege kıyılarında halk plajlarının da içinde bulunduğu kıyıların karnesi iyi çıktı. Muğla'da Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalaman ve Köyceğiz'in de aralarında bulunduğu 187 noktada deniz suyu "A kalite" (mükemmel) olarak belirlendi.




Ege kıyılarında halk plajlarının da içinde bulunduğu kıyıların karnesi iyi çıktı. Muğla'da Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalaman ve Köyceğiz'in de aralarında bulunduğu 187 noktada deniz suyu "A kalite" (mükemmel) olarak belirlendi. İzmir'de ise Çeşme'nin de aralarında bulunduğu 94 noktada yapılan ölçümlerde plajların tamamında kolibasili oranının 0'a yakın olduğu açıklandı. 


Altınkum'a iyi not

Çanakkale'den 28 noktada alınan örnekler de "A kalite" çıktı. Balıkesir'de de Burhaniye Ören halk plajı, Edremit Akçay'daki Turgutreis Caddesi'nde bulunan plaj, Edremit Altınoluk merkez plajı ve Edremit Güre SSK kampı plajı da "B kalite" yani denize girilebilir plajlar arasında yer aldı. 

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Ege'de plajların temizliğinin durumunu belirlemek için harita çıkardı. 565 noktadan alınan örneklerde 554 plajın deniz suyunun A kalite temiz olduğu, 8 plajın "B kalite", 3 noktanın da "C kalite" olduğu ortaya çıktı. 

166 noktadan alınan numunelerin 162'sinde kolibasiline rastlanmadı. 

Kuşadası'nda Kadınlar Plajı'nda 376, İmbat Plajı'nda 440, 2. Halk Plajı'nda 380 ve 3. Halk Plajı'nda 440 fekal koliform oranına rastlandığı belirtildi. Fekal koliform oranının 2 binin altında kaldığı Kuşadası'ndaki bu 4 noktada, kolibasili oranının denize girilmesine engel olmadığı ifade edildi. Kadınlar Plajı ve Halk Plajları "orta", 108 nokta da "iyi" ile derecelendirildi.

Didim'in dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nın da bulunduğu 54 noktadan alınan numunelerin tamamı "iyi" ile derecelendirildi. 


Yeni Asır


Geri Dön