20 / 04 / 2024

İzmir Kuş Cenneti kıyılarını yurt içi ve dışından gelecek gençler temizleyecek!

İzmir Kuş Cenneti kıyılarını yurt içi ve dışından gelecek gençler temizleyecek!

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için yurt içi ve dışından gelecek gençler 10 – 11 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı kıyılarını temizleyecek.



Çiğli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde, Çiğli Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ve  İzmir  Kuş Cenneti Koruma Geliştirme Birliği tarafından yürütülen proje kapsamında İzmir Kuş Cenneti kıyıları, 10 – 11 Mayıs’ta gönüllü gençler tarafından temizlenecek.


Proje kapsamında hem İzmir Kuş Cenneti hem Homa Dalyanı’nın temizlenmesi, tanıtımı ve çevrenin korunması konusunda bilinçlendirme yapılması amaçlanıyor.


Dünyadaki çevre kirliliğine dikkati çekmek için gönüllülerle birlikte vatandaşlarla çalışmalar yürütecek olan Çiğli Belediyesi bünyesindeki AB Eğitim ve Gençlik Birimi, kampanyaya Çiğli kıyılarından başlayacak.


Ciddi sağlık ve çevre sorunları oluşturan kıyıların temizliğine ilişkin kamuoyu oluşturmak isteyen birim, Çiğli kıyılarında etkinlikler gerçekleştirecek.


Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, büyüyen atık sorununa, hem bireylerin hem de iş kollarının arkalarında bıraktıkları çevresel değişimlere dikkat çekmek istediklerini belirterek yurt içi ve yurt dışından gelen gönüllülerle Çiğli kıyılarını temizleyeceklerini belirtti.


Arslan, “Çevremize sahip çıkmamız gerekiyor. Kıyılarımız denize atılan çöpler nedeniyle kirleniyor. Belediyemizde kurduğumuz AB birimi ile bu konularda çalışmalar yürütüyoruz. Gönüllülerimizle çalışmalar yapıyoruz. Cumartesi günü büyük bir temizlik kampanyamız olacak. Çiğli kıyılarını temizleyeceğiz. Aynı zamanda dikkatleri çevre kirliliğine de çekmiş olacağız” ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön