24 / 04 / 2024

Ege Park Balçova AVM'nin resmi açılışı Haziran sonunda!

Ege Park Balçova AVM'nin resmi açılışı Haziran sonunda!

Kasım Pırlant, Ege Park Balçova AVM'nin resmi açılışının Haziran ayı sonunda gerçekleştirileceğini söyledi



Balçova'daki AVM'de 75 mağazanın bulunduğunu belirten Kasım Pırlant, İzmir'de bulunmayan birçok markayı kente kazandırdıklarını ve alışveriş merkezinde bine yakın kişinin istihdam edileceğini vurguladı

Son 5 yılda doğduğu kent İzmir'e 100 milyon dolar yatırım yapan işadamı Kasım Pırlant, "Elimden geldikçe İzmir'e yatırımlarımı sürdüreceğim" dedi. İki yıl önce  İzmir  Ekonomi Üniversitesi'nden aldıkları inşaat halindeki 23 katlı bina içinde 100 milyon liralık yatırımla dev bir alışveriş merkezi kuran Kasım Pırlant, Amerikan teknoloji devi Best Buy'ın Ortadoğu'daki ilk mağazasının da yer aldığı Ege Park Balçova AVM'nin resmi açılışının Haziran ayı sonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

ÇEKİM MERKEZİ
Binanın 25 bin metrekarelik bölümünde oluşturulan Ege Park Balçova AVM'de 75 mağazanın bulunduğunu belirten Pırlant, İzmir'de bulunmayan birçok markayı kente kazandırdıklarını ve alışveriş merkezinde bine yakın kişinin istihdam edileceğini vurguladı.

İzmir'in AVM'ler için çok büyük bir şehir olmadığını, ancak yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Pırlant, "Balçova, bir alışveriş merkezleri bölgesi haline geldi. Buradaki her AVM, ayrı özelliklerle ön plana çıkıyor. Ege Park kompleksi içinde 6 ay önce açılan Best Buy mağazası, İzmir'de teknoloji pazarının çekim noktası oldu. İzmir'de alışveriş merkezi sayısının artması, kaliteyi artıracak ve bu gelişme de tüketicinin yararına olacak. Bu bölgede halen alışveriş merkezi yatırımlarına ihtiyaç var" diye konuştu.

ARAŞTIRMAYA DEVAM
İzmir'de yatırıma devam edeceklerini hatırlatan Ege Park Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Pırlant, "Kriz döneminde 100 milyon lira gibi bir yatırım yapan iki üç şirketten biriyiz. Belli bölgelerde araştırmalarımız devam ediyor. Ama artık İstanbul'u da düşünüyorum. Bazı teklifler alıyoruz. Şu anda düşünce aşamasında ama o pazara da girmek istiyoruz. Anadolu kentlerinden de çok sayıda teklif geliyor fakat şu anda düşünmüyoruz" ifadesini kullandı. Teknoloji devi Best Buy'ın bu coğrafyadaki ilk yatırımını İzmir'de yapmasının çok önemli olduğunu, bunun İzmir'in tanınması anlamında da önemli etkilerinin bulunacağını dile getiren Pırlant, Best Buy'un İzmir'e getirilmesi için kişisel olarak çok çaba sarfettiğini kaydetti. Best Buy'dan önce başka bir teknoloji şirketi ile görüştüklerini ancak anlaşamadıklarını dile getiren Pırlant, Best Buy ile anlaşma sağlanmasıyla diğer firmanın da İzmir'de yatırım kararı aldığını ve İzmir'in teknoloji marketlerin cazip bir yatırım merkezi haline geldiğinin altını çizdi.

"Parayı düşünseydim İstanbul'a giderdim"
ABD'nin Chicago kentinde yaşadığını, orada iş ve alışveriş merkezlerinin bulunduğunu belirten Kasım Pırlant, 5 yıl önce Türkiye'de yatırım kararı aldığını ve hiç düşünmeden İzmir'e geldiğini söyledi. Pırlant, denizci bir aileden geldiğini, halen İzmir ve KKTC'de armatörlük şirketlerinin bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğup büyüdüğüm İzmir'den eğitim için ABD'ye gittim. 2 yıl içinde iş hayatına atıldım ve kendi şirketimi kurdum. 1973'ten beri Chicago'dayım. Orada ilk  iş merkezini 1976 yılında aldım. Halen yatırımlarımız devam ediyor.  5 yıl önce Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldığımda İstanbul'dan ısrarlı teklifler geldi. Ben memleketimi seçtim. Aslında sadece parayı düşünseydim, İstanbul'a gitmem gerekirdi. İzmir'deki yatırımlarımdan memnunum. Kriz nedeniyle beklediğimiz dönüşü almamız biraz zaman isteyecek. Ancak bu bölgede yatırım yapmaya devam edeceğim. Önümüzdeki dönemde alışveriş merkezleri dışında enerji alanında da yatırım yapmayı düşünüyoruz. Pazar araştırması yapıyoruz. İzmir ve çevresinde en uygun yatırım alanlarını araştırıyoruz"
YeniAsır


Geri Dön