28 / 03 / 2024

Ege Perla 2015 'te teslim edilecek!

Ege Perla 2015 'te teslim edilecek!

İş GYO tarafından yapılan ve ince iş, mekanik, elektrik işleri ve cephe montaj imalatları devam eden Ege Perla projesinin teslimatının 2015 yılı sonunda başlanarak kademeli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.




İş GYO tarafından yapılan ve ince iş, mekanik, elektrik işleri ve cephe montaj imalatları devam eden Ege Perla projesinin teslimatının 2015 yılı sonunda başlanarak kademeli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yatırım değeri 170 milyon dolar olan ve kaba inşaatının yüzde 87'si tamamlanan Ege Perla'nın yüzde 70'lik bölümü satüdı. Projeyi hayata geçiren İş GYO, gelecekteki değer artışlarından faydalanmak üzere 32 üniteyi portföyünde tutma kararı aldı. 


Ege Perla'nın son derece doğru bir yatırım olduğuna en başından beri yürekten inandıklarını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "3. Köprü, Çanakkale ve İzmit Körfez geçişleri gibi alt yapı çalışmaları tüm Güney, Doğu Marmara ve Kuzey Ege'yi etkileyecek, pek çok sektöre fayda sağlayacak. Bu ulaşım akslarının Ege Bölgesi ve  İzmir  üzerinde yaratması beklenen olumlu sosyo-ekonomik etkileri göz önüne alarak, Ege Perla'da 32 adet üniteyi, gelecekteki değer artışlarından faydalanmak üzere yatırım amaçlı olarak portföyümüzde tutma kararı aldık. Başka yatırımcıların da İzmir'e yatırım kararı almasıyla önümüzdeki süreçte İzmir'in bölge içindeki konumu daha da değerli hale gelecek. İzmir'e yatırım yapmaktan ve projemize gösterilen ilgiden memnunuz" dedi. 


AVM'de kiralamalar başladı 

Yaklaşık 26 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Ege Perla'da kiralama çalışmalarının sürdüğünü anlatan Tanes, "Deniz manzaralı, teraslı yeme içme alanları, girişte açık alan konser ve etkinlik yerleri, sineması ve en önemlisi ulusal-uluslararası markalarıyla Ege Perla AVM'nin, Kanyon projesinde İstanbulluların yaşadığı gibi, İzmirlilerin de 24 saat yaşayacağı, kendinden sürekli bahsettirecek, simgesel bir yapı olması ve tamamlandığında pek çok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmasını hedefliyoruz" diye konuştu. 

Ege Perla ve Mistral ile projelerinin sınırının bulunduğu dere ve çevresinin düzenlenmesine ilişkin birlikte bir proje yürüttüklerini vurgulayan Tanes, "Çevreyi düzenlemenin yanı sıra amacımız Ege Perla, Mistral projesi arasında yaya bağlantısı sağlamakla birlikte bu bağlantıyı Adliye Binası tarafına yaya köprüleriyle birleştirmek. Her iki projenin mimarisiyle uyumlu olarak, kıyı düzenlemesi, bitkilendirme, oturma terasları, yaya köprüleri yapmak üzere bir peyzaj projesi geliştirdik" dedi.


SEKTÖRDE SATIŞLAR NORMALE DÖNÜYOR

 Sektörde şubat ayında satışların biraz daha normale döndüğünü belirten Tanes, "Türkiye'de 2015 Mart ayında 116 bin 30 konut satıldı. Ülke genelinde konut satışları 2015 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 oranında artarak 116 bin 30 oldu. 

Mart ayında toplam 6 bin 845 konutun satıldığı izmir en çok konut satışı yapılan üçüncü il oldu. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,6 artarak^ 51 bin 487 oldu" dedi. 


Dünya


Geri Dön