20 / 04 / 2024

Ege'de 2014 yılında kaç konut satıldı?

Ege'de 2014 yılında kaç konut satıldı?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre 2014 yılında Ege Bölgesi'nde en çok konut satışı yapılan il İzmir oldu. İzmir'de 71 bin 779 konut satılırken onu 25 bin 149 satışla Aydın izledi.



TÜİK'in açıkladığı verilere göre 2014 yılında Ege Bölgesi'nde en çok konut satışı yapılan il  İzmir  oldu. İzmir'de 71 bin 779 konut satılırken onu 25 bin 149 satışla Aydın izledi İstanbul'dan sonra en fazla markalı konutun yer aldığı İzmir, özellikle büyük inşaat firmaları için fırsatlar sunuyor. 


Gayrimenkul değerleme firmaları kentin bu özelliğine dikkat çekerek ulaşım konusundaki projelerin bitmesiyle özellikle inşaat sektörünün atağa geçeceğini vurguladı. İzmir'de 2014'te 71 bin 779, Aydın'da 25 bin 149, Denizli'de 12 bin 664, Çanakkale'de 10 bin 363 konut satıldı. Manisa'da 16181, Muğla'da 16 bin 61, Balıkesir'de 23 bin 302, Uşak'ta 3 bin 354 konut satışı yapıldı. Türkiye'nin farklı illerine özel değerlendirmeler yaparak şehirlerin gayrimenkul hareketlilik haritasını çıkaran ERA Türkiye, İzmir'deki gayrimenkul sektörün önümüzdeki süreçte önemli fırsatlar sunacağını aktardı. Deniz, kara, hava ulaşımına sahip olan ve İstanbul-İzmir otoyol projesinin tamamlanması ile birlikte şehrin nitelik bazında hareketliliğinin yukarı yönlü olacağını belirten ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Güzelbahçe ve Çiğli'ye dikkat çekti. 


KALİTE YÜKSELECEK 

Baygan, ''Özellikle şehrin iki ucu olan güneyde Güzelbahçe-Narlidere ve kuzeyde Çiğli'de nitelikli konut istihdamı bir hilal şeklinde olan İzmir'in içine doğru ilerlemekte ve kentsel dönüşüm ile birlikte de bir dönüşüm geçirmesi gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır" dedi. 


Son yıllarda kişi başı gelirin yükselmesi ve şehrin aldığı göçün nispeten nitelikli olması ile birlikte ticari hayatın da hareketlendiğini vurgulayan Baygan, bu doğrultuda perakende harcamalarının artarak daha fazla AVM ve ticari alanlara ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi. 


Turizm bölgeleri olan Urla ve Çeşme yönünde gayrimenkul hareketliliğine ek olarak Karaburun'un da canlanmaya başladığını belirten Baygan, "Ayrıca Sasalı yönlü organize sanayi bölgelerinin artması bölgenin istihdam oranını da olumlu yönde etkilemekte. Kent merkezi hakkında yapılan projelerin de yakın zamanda hayata geçirilmesi Alsancak ve Hatay bölgelerinin yenilenmesi şehrin gayrimenkul kalitesini yükseltecek ve gayrimenkul hareketliliğini de maksimize edecektir" ifadelerini kullandı. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön