19 / 04 / 2024

Egeyapı Group, Bağcılar'da yeni bir kent kuruyor!

Egeyapı Group, Bağcılar'da yeni bir kent kuruyor!

İnşaat sektöründe yaptığı prestijli projelerle tanınan EGEYAPI Group İstanbulun yeni merkezinin kesişme noktasında dev bir yatırıma imza atıyor. Bağcılarda E-5 ve TEM Otoyolunun kesiştiği bölgedeki arsada yeni bir kent kuruluyor...



1500 kişiyle yapılan anketten çıkan sonuçlara göre tüketiciler konut yatırımı yaparken mimari tasarıma da önem veriyor. EGEYAPI Group mimarlık ofislerini yarıştırıp tasarımda da geleceğin projesini ortaya çıkardı!

İnşaat sektöründe 35 yıllık mesleki deneyim sahibi olan EGEYAPI Group ve Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş. (EPP),  TOKİ  ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle İstanbulun kesişme noktasında dev bir projeye imza atıyor. EGEYAPI Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İstanbulun yeni kalbi olarak bilinen bölgede tüm yolların kesiştiği noktada bulunacak projenin inşaatına yılın üçüncü çeyreğinde başlayacaklarını, E-5 ve TEM Otoyolunun kesiştiği Bağcılardaki arsada yeni bir kentin yükseleceğini ifade etti.

İçerisinde 3 bin 750 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak proje 700 milyon TLlik yatırımla hayat bulacak. Tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek proje, tasarımıyla Türkiyenin en iddialı projelerinden biri olacak. EGEYAPI Group 800 bin metrekarelik yeni projesi ve inşaatı devam etmekte olan diğer projeleri ile toplam inşaat alanını 1 milyon metrekareye çıkarmış olacak.

 

Modası geçmeyecek proje
Tüketicilerin ev alırken bugünle ilgili değil, gelecekle ilgili karar verdiklerini anlatan EGEYAPI Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Şehrin hangi yönde gelişeceğini tahmin etmek, çocukların geleceğini şekillendirmek, hayatını nasıl yaşayacağını hayal etmek, 10-20 yıl sonrasını planlamak demek. Müşteriler burada olmak isteyecekler çünkü bu projenin modası geçmeyecek. Lokasyonu ve tasarımıyla bu geleceğin projesi. Kimse bu projeyi görmeden ev almaya karar vermesin! dedi.

Arsanın fiyatı ihalede 13 kat arttı!
Daha önce Orion Park, Şifasuyu Konakları, Abdi İbrahim Merkez Ofis, Panorama Villaları, Valide Sultan Konakları gibi projeleri bitiren ve halen Shangri-La Oteli, İz Tower, İz Park ve İz Office gibi projelerin inşaatına devam eden EGEYAPI Group, projenin yapılacağı arsayı Eylül 2010da Emlak Konut GYOdan hasılat paylaşımı yoluyla aldı. EGEYAPI Group ve TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi (EPP), zorlu bir ihale sürecinin ardından fiyatı 13 kat arttırarak ihaleyi 1 milyar 325 milyon TL toplam hasılat ve 424 milyon TL kurum payı taahhüt ederek kazandı.

1500 kişiye Nasıl bir ev istersiniz diye soruldu
EGEYAPI Group, sözleşme imzalandıktan sonra bölgenin en değerli arazilerinden birinde İstanbulun silüetini değiştirecek projeyi gerçekleştirmek için kolları sıvadı. İki önemli araştırma şirketiyle çalışan EGEYAPI Group, 1500 kişinin katılımıyla bir anket düzenletip tüketicilerin nasıl bir ev ve yaşam alanı istediğini araştırdı. Anketin en büyük amacı aile odaklı ve tüketicilerin tüm isteklerine cevap verebilecek bir proje oluşturmaktı.

İstanbulun merkezindeki en modern proje
Yapılan anket tüketicilerin bilinçlendiğini, tercihini yaparken sosyal imkanların yanında bir dizayn zevki oluştuğunu gösterdi. İnanç Kabadayı, evlerinin dış tasarımında da görsellik isteyen tüketicilerin daha modern binalarda oturmayı tercih ettiğini söyledi. EGEYAPI Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Tasarımda ve kalitede İstanbulun en iddialı projesini gerçekleştiriyoruz. Tüketiciler sosyal yaşamda oturduğu siteye aidiyet besliyor. Biz de yeni İstanbulun yeni merkezi olacak bölgede başlı başına bir şehir kurarak hayalimizi gerçekleştiriyoruz dedi.

Mimarlık şirketleri yarıştı
EGEYAPI Group, proje için konusunda uzmanlaşmış yerli ve yabancı mimarlık şirketleri arasında bir yarışma düzenledi. Dördü yabancı olmak üzere yedi şirketin katıldığı yarışmada bir Türk şirketi olan DB Architectsin projesi birinci oldu.

800 bin metrekarelik inşaat alanı
Proje, hali hazırda Türkiyenin en büyük inşaat projeleri arasında bulunuyor. 800 bin metrekarelik inşaat alanı ile bölgede dev bir şehir yükselecek. Proje İstanbul TEM Otoyolu Bağcılar mevkiinde çok önemli bir lokasyonda bulunuyor. İstanbulun yeni kesişim noktası olarak anılacak bölge Doğan Medya Center ile Dünya Gazetesinin hemen karşısında, İstoç Oto Centerın yanında yer alıyor.

Yaşam standartlarını değiştirecek!
Yaşam standartlarını değiştirecek proje içinde 3 bin 750 konut ve rezidans ile bir şehir oteli bulunuyor. Tam donanımlı modern ofislerden oluşan bir iş merkezi de ofis kavramını yeniden tanımlayacak.

Arsa üzerinde eskiden olduğu gibi herkesin havadar ve açık caddelerde alışveriş yapacağı bir konsept uygulanacak. Projenin içindeki eğitim kompleksi de çocukların İstanbul trafiğinde vakit kaybetmeden kaliteli bir eğitim almalarını sağlayacak. Sağlıklı yaşam adına gereken tüm ihtiyaçlar yeni projenin içindeki spor kompleksinde bulunacak.

Projeyi geleceğin yaşam merkezi olarak tanımlayan İnanç Kabadayı, 15 bin kişinin yaşayacağı, 24 saat hayatın devam edeceği dev bir proje gerçekleştiriyoruz. 2014 sonunda bitecek inşaatta 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Bu sayede sektörümüze ve ülke ekonomisine katkımız olacağı için mutluyuz diye konuştu.

Önünden günde 200 bin araç geçiyor
TEM otoyoluna 800 metre cephesi olan arsanın önünden günde yaklaşık 200 bin araç geçiyor. Basın Ekspres Yoluna 2, Atatürk Havalimanına ise 10 dakika mesafede bulunan projenin çevresinde yürüme mesafesinde iki metro istasyonu açılacak. Bu hatlar inşaat ve planlama halinde olan Beşiktaş-Bağcılar ve Bakırköy-Bağcılar hatları olacak.


Geri Dön