29 / 03 / 2024

Eğribel Tüneli'nde ilk ışık 2018'de gözükecek!

Eğribel Tüneli'nde ilk ışık 2018'de gözükecek!

Kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan ve Giresun'u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidindeki tünel yapım çalışmaları sürüyor.



Kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan ve Giresun'u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidindeki tünel yapım çalışmaları sürüyor. Tünel tamamlandığında, Türkiye'nin yapımı süren Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra 11 bin 900 metreyle en uzun 3. tüneli olacak. 


Toplam uzunlukları 11 bin 900 metre olacak olan Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmalarında şu ana kadar 4 bin 835 metreye ulaşılırken, 2018 yılının ocak ayında ilk ışığın görülmesi planlanıyor. Zorlu kış şartlarına rağmen günde yaklaşık 12 metre delinerek çalışmaların aralıksız devam ettiği Eğribel Tünelinde, İl Genel Meclisi üyeleri ve Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı incelemelerde bulundu. Yetkililerden tünel çalışması hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Yılancı, büyük bir özveri ve emek harcanarak çalışan işçilere teşekkür etti. Başkan Yılancı, "Eğribel Tüneli ilçemiz için son derece önemli bir proje. Tünel ile birlikte diğer bağlantı yolları ve yine GiresunŞebinkarahisar yolunda bulunan Pınarlar Tüneli'nin de hayata geçmesiyle 120 kilometrelik GiresunŞebinkarahisar yolu 89 kilometreye düşecek. Özellikle kış aylarında sürücüler için tehlikeli olan Eğribel Geçidi'nde yapılan bu tünelle birlikte sürücüler rahat edecek" dedi. Ordu-Giresun Havaalanı'nm da Eğribel Tüneli'ni destekler nitelikte olduğunu belirten Başkan Yılancı, "Şebinkarahisar'ın kalkınmasında turizm oldukça önemli, turizmi de buraya getirebilmemiz için ulaşım gerekiyor. Yapılan tüneller ve diğer yol yapım çalışmalarıyla birlikte ilçemizdeki turizm gelirlerinin de artması son derece önemli. Yaklaşık 90 kilometreye düşecek yol 1,5 saat gibi kısa bir sürede geçilebilecek" ifadelerini kullandı.


Karadeniz'de İlk Haber


Geri Dön