Ekol Prefabrik'te metrekaresi 180 TL'ye hazır villa!

Ekol Prefabrik'te metrekaresi 180 TL'ye hazır villa!

Ekol Prefabrik'te yüzde 50 peşin kalan bakiye 5 adet sıralı çek ile ödeniyor...



Prefabrik konutlara ilginin arttığı bugünlerde, Ekol Prefabrik Proje ve Teknik Destek Sorumlusu Adem Kırmızıyüz ile 'prefabrik konut'lar hakkında söyleşi yaptık... İşte öne çıkanlar...

1- Soru : Neden Prefabrik yapı yaptırılmalı?
Cevap : Prefabrik yapılar inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu her alanda ;  hızlı, sağlıklı, minumum hata ile üretildiklerinden ve müşterinin isteği doğrultusunda ekonomik ve lüks olarak düşük maliyet te üretile bildikleri için tercih sebebi olmalıdırlar. Unutmayalım ki ülkemiz 1. derecede deprem bölgelerinde bulunmaktadır. Prefabrik ve çelik yapılar depreme 100 yüz dayanıklıdırlar. Avrupada bu sistemler uzun yıllardan beri kullanılmaktadır ve kullanılmaya devam edilmektedir. Ülkemizde daha önceden ofis ve şantiye binaları olarak bilinen bu binalar depremlerden sonra sadece ofis ve şantiye binası olarak kullanılmaktan ziyade yaz kış oturula bilinir tek kat ve dublex  şık ve ekonomik binalar olduğu ortaya çıkmıştır. (Unutmayalım ki insanları deprem değil sağlıksız yapılan binalar öldürür.) 
     
2- Soru : Prefabrik evlerin metrekare ve fiyat aralıkları nedir?
Cevap: Tek katlıların ortalama m² birim fiyatı : 180 TL - 250 TL arasındadır. 
Dublex binaların ortalama m² birim fiyatı : 280 TL - 350 TL arasındadır. 
Tek Katlı Çelik binalarda ortalama m² birim fiyatı : 450 TL - 500 TL arasındadır. 
Dublex Çelik binalarda ortalama m² birim fiyatı : 650 TL - 800 TL arasındadır. 
     
3- Soru : Ödeme planı nasıl? Minimum peşinat oranı, vade süresi ve ödenecek en küçük taksit tutarı nedir?
Cevap: Standart ödemeler yüzde 50 peşin kalan bakiye 5 adet sıralı çek ile ödenir. İsteğe bağlı olarak Türkiye Finans Bankası'ndan alınacak evin yüzde 80' i için kredi kullanılabilir. (120 aya kadar vadi ile) 
Peşin ödemelerde fiyat listesinden yüzde 10 indirim yapılır. 
      
4- Soru: Yaptığınız bir kampanya var mı? Detayları nedir?
Cevap: Her Hafta seçtiğimiz birer adet Tek Katlı ve Dublex iki adet binamızda yüzde 20 indirim yapılmaktadır. Gelişmeleri internet sitemizden takip edebilirsiniz. 
      
5- Soru : Prefabrik konutlara ilgi nasıl? Son 5 yılı değerlendirir misiniz?
Cevap: Aslında son 5 yıl değil de son 20 yıla bakmamız gerekir. Ülkemiz insanları 13 Mart 1992 Erzincan depreminden sonra  prefabrikle tanışmış ve önemini anlamıştır. 17 Ağustos 1999 depreminden sonra prefabriğin nekadar gerekli olduğunu ve bir ihtiyaç olduğunu insanlarımız kavramıştır. Prefabrik ve çelik yapılar tamamen bir sektör haline gelmiştir.  
       
6- Soru: Daha çok hangi bölgelerde yapıyorsunuz? Eğilim hangi bölge ve iklime daha fazla?
Cevap: Daha çok yazlık bölgelerde kullanılan prefabrik ve çelik yapılar. Son yıllardaki teknolojinin ilerlemesi ile ve insanların prefabriği tanımasi ile Türkiye nin 4 bir yanına en sıcak iklimden en soğuk iklime kadar hemen her yerde talep görmektedir. Özellikle 1. derece deprem bölgelerinde ki bilinçli insanlarımız tarafından daha çok talep görmektedir. 
     
7- Soru: Kaç günde teslim ediyorsunuz? 
Cevap: İş yogunluğu ve seçilen binanın şekline ve m² sine göre değişiklik göstermektedir. Fakat standart olarak tek katlı binalar ortalama 7 gün içerisinde ve dublex binalar ise ortalama 15 gün içerisinde teslim edilmektedir. 
     
8- Soru: Prefabrik evler hakkında bilgi verir misiniz? Ne kadar soğuğa ve ne kadar sıcağa dayanıklı, istendiğinde başka yere taşınılabilir mi?
Cevap: Prefabrike hazır yapılar amacına göre geniş ve uzunlukları değişken, istenilen her türlü yerleşim alanına uygulanabilecek şekilde çevre koşuları da dikkate alınarak imal edilmektedir. Prefabrike evler, ses-ısı izolasyonu, yangın ve depreme dayanıklılığı bakımından uluslararası standart ölçülerinde hazırlanır. İsteğe göre değişik seçenekli malzemeler de kullanılır. Özel temel gerekmeden vinç ihtiyacı olmaksızın çevreyi kirletmeden kısa sürede monte edilir. Özellikle bağ evi, yayla evi, yazlık ev, kışlık ev, motel ve tatil köyleri için pratik ve ekonomik çözümdür. 
   
9- Soru: Prefabrik ve çelik konutların diğer konutlara göre avantajları nelerdir ? 
Cevap: 1. İsteğe göre her türlü yerleşim ve kullanım amacına uygulanabilir.
             2. Kısa zamanda ,hızlı ve çabuk yapılır. 
             3. Defalarca sökülüp, istenilen yere montajı yapılabilir. 
             4. İsteğe göre özel tasarımlar, modern, estetik, yeni projeler üretilebilir. 
             5. İmalat fabrikalarda yapılıp, montajı kısa sürede yerinde tamamlanıp teslim edilir. 
             6. Çevreyi kirletmeden, tahribat yapmadan montajı tamamlanır.  
             7. Vinç gerektirmez, ürünlerimiz hafif prefabrike yapılardır.  
             8. Özel temel gerektirmez, verilen projeye uygun basit grobeton yeterli olur. 
             9. Dubleks binalarda demirli radye temel hazırlanması yeterlidir. 
            10. İsteğe göre değişik seçenekli malzemeler kullanılabilir. 
     
10- Soru: Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap: Firmamız 1997 yılından itibaren faaliyette bulunmaktadır. Faaliyet alanlarımız ilk olarak 1997 yılında kurulan Ekol Denizcilik ünvanlı Gemi ve Yat bakım onarımı yapan firmamız daha sonraki yıllarda Ekol Emlak Ofisi ve Ekol Spor Salonu ile hizmet vermeye devam etmektedir. Son olarak 1999 yılında Ekol Prefabrik & Çelik yapı olarak ön üretimli hafif prefabrike yapılar, konteynerler ve çelik konstrüksiyonlu yapılar üretmektedir. Kapasitemiz ise prefabrike binalarda aylık 10.000 m², yaşam konteynerlerinde 100 adet, çelik binalarda 1.000 m²'dir.

info@ekolprefabrik.com

www.ekolprefabrik.com

0 216 354 83 84
0 216 483 28 07
 

Ebru DUMAN/Emlakkulisi.com