23 / 04 / 2024

Evleri ağır hasarlı depremzedelere destek kanunu kabul edildi!

Evleri ağır hasarlı depremzedelere destek kanunu kabul edildi!

Ekonomide düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin 11 maddesi kabul edildi. Teklife göre, faaliyette olan gayrimenkul yatırım ortaklıkları, Kamu İhale Kanunu'na tabi tutulmaması ve depremde evleri hasar gören afetzedelere destek sağlanması amaçlanıyor...



TBMM Genel Kurulunda, ekonomide düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin birinci bölümünde bulunan 11 madde kabul edildi.

Bazı Kanunlarda ve 399 sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile diğer kamu bankalarına, bunların bağlı ortaklık ve iştiraklerine sağlanan istisnaden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketinin de faydalandırılması hedefleniyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; teklife göre, Türkiye Vakıflar Bankasının Sermaye Piyasası Kanunu'na göre faaliyette olan gayrimenkul yatırım ortaklıkları, Kamu İhale Kanunu'na tabi tutulmayacak.

Manisa, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli ve Van ile Bingöl'ün Karlıova, Yedisu ve Adaklı ilçeleri ile Erzurum'un Çat ilçelerinde bu sene yaşanan 4 depremden hasar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesinin planlandığı kanun, bu depremlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fen heyetleri tarafından belirlenmiş yıkık, ağır veya orta hasarlı konut, ahır ve iş yerlerinden hak sahibi olan afetzedelere destek sağlanmasına fırsat sunuyor.

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba yasa Meclis'te görüşülüyor!


Geri Dön