23 / 04 / 2024

Van'da ağır hasarlı bina yıkılırken fırının üstüne çöktü!

Van'da ağır hasarlı bina yıkılırken fırının üstüne çöktü!

Van'da korkulan oldu, ağır hasarlı binaların yıkımı sırasında 5 katlı bina çöktü. 5 işçi enkaz altında kaldı. Yaralı kurtarılan işçiler tedavi altında. Başsavcılık soruşturma başlattı



Deprem değil çalışma yıktı. Van'da Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan ve depremde ağır hasar gören 5 katlı bir bina, yıkım çalışması yapıldığı sırada çöktü. Çökmenin etkisiyle binanın yanında bulunan fırında da çökme meydana geldi. 


Çökme sırasında fırında çalışan Malik Ejder Aslan (19), Ali Ceylan (25), Saffet Salkım (17), Ersin Şeker (24) ve Memduh Aslan enkaz altında kaldı. Çevreden yetişenler tarafından yaralı kurtarılan işçiler Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Van Valisi Münir Karaloğlu ve Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Enkazın bulunduğu alanı inceleyen Karaloğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik'e yıkım çalışmalarının nasıl yapıldığını sordu. Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Giyik, binanın yıkımıyla ilgili kendilerine yapılan bir müracaatın olmadığını söyledi. Van'da 4 Aralık'ta yıkılan bir binanın çökmesi sonucunda da iş makinesi operatörü Recep Gezer, enkaz altında kalarak can vermişti.


Nezir Parsak / AKŞAM


Geri Dön