29 / 03 / 2024

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay düzenli olarak açıklanan ekonomik güven endeksinin temmuz verileri belli oldu. Ekonomik güven endeksi temmuz ayında aylık bazda yüzde 2.3 artışla 100.1 değerine ulaştı.




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, temmuz ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre;  endeks haziran ayında 97.8 iken temmuz ayında yüzde 2.3 artış göstererek 100.1 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksi verilerindeki yükseliş, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerinde gerçekleşen artışlardan kaynaklandı.

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Reel kesim güven endeksi temmuz ayında aylık bazda yüzde 2.1 artışla 112.1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 5.8 artışla 114.8 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 3.7 artışla 109.6 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 4.7 artışla 86.3 değerini aldı.

Tüketici güven endeksi yüzde 2.7 oranında azalışla 79.5 değerine düştü.

Tüketici güveni haziranda yüzde 5.8 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön