19 / 04 / 2024

Ekrem Akurgal yaşam parkının temeli İzmir'de atıldı!

Ekrem Akurgal yaşam parkının temeli İzmir'de atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi "hocaların hocası" olarak bilinen, Smyrna antik kentini ortaya çıkaran ünlü arkeolog Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal'ın adı verilen yaşam parkının temelini attı



Smyrna antik kentini ortaya çıkaran ünlü arkeolog Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal'ın adı İzmir'de temeli yeni atılan yaşam parkı ile yaşatılacak.

Merhum Ekrem Akurgal'ın eşi Meral Akurgal'ın da katıldığı törende kentin çeperinde oturan insanların muhitinden kopmadan sosyalleşebileceği spor, yürüyüş, piknik yapabileceği, aynı zamanda bütün sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar planladıklarını belirten  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ekrem Akurgal Yaşam Parkı, bunların ilki. İzmir'in 5 bin yıl önce doğduğu Bayraklı'da yapılacak tesise, bu bölgedeki arkeolojik zenginliklerin gün yüzüne çıkarılmasında büyük emeği geçen Ordinaryüs Prof. Dr. Ekrem Akurgal'ın adının verilmesini uygun gördük" dedi.

Bayraklı ilçesinin gündeminde bulunan "kentsel dönüşüm" projelerine de değinen Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda 810 civarında kent dönüşümü dosyası var. Çarşamba ve Perşembe günleri Ankara'da bu dosyalarla ilgili bürokrat arkadaşlarla birlikte çalışma ve ziyaretler yaptık. Bazı yararlı sonuçlar aldık. Kentsel dönüşüm kesinlikle vatandaşın evine en yakın yerde yaşamını sürdüreceği şekilde yapılmalı. Hiçbir vatandaşı, kenti isteğinin dışında başka bir yere taşınmaya zorlamayacağız. Sağlıksız konutları yıkıp bunların yerine dev gökdelenleri yaptığınız zaman mı, yoksa bir ressamın fırçasından çıkmış gibi bir yanda yüksek konutlar, bir yanda teras evler, yeşil alanlar ve sosyal tesisler kurduğunuz zaman mı bu kentin dokusu değişir. Bir taraftan kent dönüşümünü gerçekleştirirken diğer taraftan yeşili sosyal alanları birlikte düşünmek ve tasarlamak durumundayız" diye konuştu.

360 günde tamamlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'nın üst kesimlerinde Cengizhan Mahallesi'ndeki toplam 90 dönümlük bir alanda oluşturulacak dev tesisin projesini hazırlayıp alanın yürüyüş yollarına ait altyapı çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak Ekrem Akurgal Yaşam Parkı, 360 günde tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beldelerde uyguladığı ve çok beğenilen çok amaçlı salon projesi, metropol alanda bulunan ilçelerden ilk kez Bayraklı'da, bu proje ile yaşama -geçirilecek. Cengizhan Mahallesi ve çevresinde oturan vatandaşlar, kültür-sanat ve spor aktiviteleri ile nişan düğün törenlerini de bu salonda gerçekleştirebilecek.

Toplam 90 bin metrekarelik alanda oluşturulacak günü birlik tesiste çok amaçlı salonun yanısıra basketbol, voleybol ve tenis sahaları, eğitim parkı, çocuk oyun alanları, açıkhava kondisyon alanı, kafeterya, seyir terasları, piknik alanı, yürüyüş -yolları ve otopark alanları bulunacak.

"Küllerimizden yeniden doğacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mayıs ayından bu yana tutuklu olarak cezaevinde bulunan Belediye bürokratlarından üçünün tahliye edilmesine ilişkin mutluluğunu da paylaşarak, "Çok sevindik, çok mutlu olduk. Hem Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 20 bin kişinin, hem İzmirli hemşerilerimizin dürüstlüklerinden, ülke sevgisinden en ufak şüphe etmedik. Diğer 4 arkadaşımızın da özgürlüğüne kavuşması en büyük isteğimiz. Dileğimiz odur ki, 5 aydır yaşadığımız süreç sona erer ve hep beraber arkadaşlarımız İzmir için yeniden hizmete devam eder. Aynı şevkle çalışıp küllerimizden yeniden doğarız" dedi.
Dünya


Geri Dön