28 / 03 / 2024

Ekrem İmamoğlu İstanbul projelerini anlattı!

Ekrem İmamoğlu İstanbul projelerini anlattı!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için projelerini açıkladı.



CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için projelerini anlattı. Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, mahalle evlerinde ücretsiz etüd merkezleri oluşturacaklarını söyleyen İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"500 bin öğrencinin kırtasiye masraflarını karşılayacağız. Yemekhanesi olmayan okullara kumanya dağıtımı yapacağız. Hiçbir anne çocuğu aç mı açıkta mı sıkıntısı çekmeyecek. 

Mahalle evlerinde ücretsiz etüd merkezleri oluşturacağız. Sudan hanelere yüzde 40 indirim yapacağız. 5 yılın sonunda bizim utancımızdır, altyapı çalışmalarını tamamladığımızda İstanbullu musluktan temiz su içebilecek.

Üzerine basa basa söylüyorum. Bazıları çılgın proje peşinde koşuyor olabilir. Ama ne yazık ki 4 gençten biri işsiz. İnsanlarımız iş bulma umudunu kaybediyor. Genç kısmı benim için çok önemli. Daha kötüsü bu gençlerimizin 350 bini 18-24 yaş arası, ne okutabildik, ne meslek eğitimi verebildik ne de iş bulabildik.

İBB’nin bahsettiğim projelerle genişleyen hizmet ağıyla 25 bin gence doğrudan istihdam sağlayacağız. Bölgesel istihdam ofislerini kuracağız. Yatırımcıyı yönlendireceğiz. İşsizliği yaratan eğitim sorununa odaklanacağız. İSMEK’ler daha yaygın hale gelecek. İstanbul’u kent enstitüleri ile tanıştıracağız. Girişimciliği destekleyeceğiz. İstanbul tanıtım ve yatırım ajansını kuracağız. İstanbul’u güvenli şekilde yatırım yapılabilir bir merkez haline getireceğiz

En az 200 bin kişiye bu beş yıl içerisinde iş bulacağız. İstanbul’daki organize sanayi bölgelerinde 5 adet işçi sağlığı merkezleri açacağız. Bu şehirde yoksulluk diz boyu. Yoksullar için acilen kalıcı çözümler üretmeliyiz.

İş başı yapar yapmaz İBB’nin sosyal yardım bütçesini tam 3 katına çıkaracağız. Geçim destek paketi ile ailelerin yanında olacağız. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan aileye bu desteğimizden fayda üreteceğiz. Her ay 200 TL’den 2020 TL’ye kadar nakdi yardım yapacağız. Bu yardımı hanımefendilere vereceğiz. Kadınları eşit birer yurttaş olarak destekleyen bir kadın politikasını bizzat kadınlarla birlikte inşa edeceğiz."

İstanbul'u herkes için "yürünebilir" bir şehir haline getireceklerinin altını çizen İmamoğlu, "Yıllardır ihmal edilmiş, artan nüfusa göre son derece gerileyen toplu taşımayı hızla geliştireceğiz ve entegre hale getireceğiz. Burada ilk iş, metro yatırımları olacak. Halkın sorunlarını dikkate almayan, israfa yönelik projelere değil metroya öncelik vereceğiz" diye konuştu.

İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "630 kilometre metro hattı ile 10 yıl içinde İstanbul, entegre bir raylı sistemi altyapısına kavuşmuş olacak. 11 yeni füniküler hattıyla ise nüfusun yüzde 90'ı için yürüyerek bir metro durağına erişmek hayal olmaktan çıkacak. Yıllardır ihmal edilen deniz ulaşımını, Marmara Denizi’ne paralel, hızlı araçlar ile destekleyeceğiz. Atıl olan tüm iskelelerle birlikte yeni iskeleler açacak ve bunları raylı sistemle entegre hale getireceğiz. Megabüs, Karayolu Ulaşım Yönetim ve Planlaması, Otopark Çözümleri, Transfer Merkezleri gibi birçok projeyi bütüncül, bilimsel ve halkın ihtiyaçlarını öncelik tutarak hayata geçireceğiz. Yeşil alanlarla bütünleşik 500 kilometre uzunluğunda bisiklet yollarımız olacak. İstanbullular için hem yürüyerek hem de bisikletli bir şekilde bir yerden bir yere güvenli bir şekilde erişebilecekleri doğal parkurlar olacak."

Kentsel dönüşüm sürecinin, ev sahiplerinin mağdur olmadığı, kiracıların da kazandığı bir sürece dönüşeceğini söyleyen İmamoğlu, ayrıca sosyal konut olgusunu geliştireceklerini belirtti. İmamoğlu, "İstanbul’un her iki yakasında, dar gelirlilerin konut edinebilmesi için Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde bulunan alanlarda hızlıca KİPTAŞ aracılığı ile 10 bin konut üreteceğiz. Bu konutlarla bir yandan ihtiyaç sahiplerine barınma imkanı sağlarken diğer yandan da kentin merkezi bölgelerinde kirafiyatlarının dengelenmesini sağlayacağız" diye konuştu.

İmamoğlu, İstanbul Metropolitan Bölge Planlama Ofisi kuracaklarını, oluşturacakları "Kent Anayasası"na bağlı kalacaklarını, temiz enerji projelerini hayata geçireceklerini anlatarak, "Eğer, onlarca milyon insanın yaşadığı bu kentlerde insanlar yeşil alanlarda, temiz sokaklarda, standardı yüksek konutlarda mutlu ve özgür şekilde yaşayabiliyorlarsa İstanbul'da neden olmasın? Neden kadınından çocuğuna İstanbullu kendini mutlu, özgür ve güvende hissetmesin? İstanbul Belediyesi neden kalkınmanın, refahın, inovasyonun ve yaratıcılığın motor gücü olmasın? Sizlere söz veriyorum. Benim yönetimimde tüm bunlar olacak! Tüm bunları birlikte yapacağız, birlikte başaracağız." açıklamasında bulundu.


Geri Dön