25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: İstanbul Otogarı kamunun idaresinde!

Ekrem İmamoğlu: İstanbul Otogarı kamunun idaresinde!

Gündeme dair açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Otogarı ile ilgili olarak, “Gece orada dolaşmak mümkün değildi. Artık orası kamunun idaresinde, denetiminde" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Otogarı ile ilgili olarak şunları söyledi: “İstanbul otogarı yıllar önce yapılmış. Avrupa’nın en büyük otogarı. Yıllar önce yapılmış. Biz bir girdik dehşete düşersiniz. Herkesin bir kenarından tuttuğu, altında bütün suç mekanizmaların kol gezdiği bir yer. Biz orada iradenin, kamu yönetiminin, İstanbul’un kamu idaresinin ispatını ortaya koyduk. Aylık 4 milyon 600 bin lira civarında geliri var artık. Gece orada dolaşmak mümkün değildi. Artık orası kamunun idaresinde, denetiminde” 


1.7 MİLYARLIK LÜZUMSUZ KAMULAŞTIRMA

Yaptıkları çalışmalar sonrasında büyük bir gelir elde ettiklerini dile getiren Başkan İmamoğlu, “Bir idari sistem devrimi yapıyoruz biz. Liyakatiyle bu sürece hizmet eden kişiliklerin, hiç kimse benim ahbabım, çavuşum değil. İdari düzenin değişimiyle ilgili kamu ahlakı, kamu yönetimi düzeninin gerçek manasına kavuştuğu sürecin temellerini atıyoruz. Bütçe disiplinini gerçekleştiriyoruz. Cari açığı çok ciddi anlamda disipline ediyoruz. Sadece 1.7 milyarlık lüzumsuz kamulaştırma bedellerini bertaraf ettik. Herhangi araziyle ilgili kamulaştırma konusunda ihtiyacı olmaksızın karar almış. Böyle başlanan süreci durdurduk. İsraf ve tasarruf diye iki kalemi önceledik. İsrafın bizi nereye getirdiğini 23 Haziran’da bütün topluma verileriyle açıklayacağız” dedi.

HÜKÜMET İLE İŞBİRLİĞİ

İBB ve hükümetin ortak çalışması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Biz bugün neredeyiz? Tam 25 yıl sonrasındayız. 25 yıl önce kendisine yapılan bir şeye karşı durmuş bir insandan siz ne beklersiniz? Yunus Emre ‘sen sana ne sanırsan başkasına da onu san’ diyor. İşte demokrasi. Sayın Cumhurbaşkanı ile tesadüf yan yana Cuma namazı kıldık. Kendisine bunu sordum. Bu hafta arayacaklar dendi 3 hafta geçti. Ben sayın Cumhurbaşkanı’ın eksik bilgiyle donatıldığını düşünüyorum. Bizi arayan yok. Genel Başkan Yardımcısı sayın Fuat Oktay’ı defalarca aramamıza rağmen dönüş yapılmadı. Siz İstanbul’un çevre düzeni planını oturup büroya kapansanız, toplumun paydaşların, meslek odalarının fikrini almadan bu plan olur mu? Siz gelip İstanbul’da ben de yetkili olacağım iddiasıyla, buranın İstanbul Büyükşehir Belediyesi var, yanlış yaparsınız. Biz bu kente ihanet ettirmeyeceğiz. Bunu taahhüt ediyorum. Toplumun ortaya koyacağı inisiyatifle, demokrasi ve hukukun verdiği güçle bu şehre ihanet ettirmeyiz. Bu kamu kurumlarının biraraya gelmesini diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın taahhüt ettiği bu kurulun kurulmasını 16 milyon insanın adına talep ediyorum” dedi.

İBB'den otogar yönetimine ihtarname! 


Geri Dön