19 / 04 / 2024

Esenler Otogarı'nda yıkım başladı!

Esenler Otogarı'nda yıkım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devraldığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda (Esenler Otogarı) yıkım ve temizlik çalışmalarına başlandı. Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Otogarı'nda dönüşümü başlattık'' dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda (Esenler Otogarı) yıkım ve temizlik çalışmalarına başlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Otogarı'nda dönüşümü başlattık. Metruk alanlardaki yıkım işlemlerinin ardından temizlik ve aydınlatma çalışmalarıyla bu alanları güvenli hale getireceğiz" diye konuştu.

Sputniknews'ta yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir süre önce devraldığı Esenler Otogarı’nda yıkım ve temizlik çalışmalara başladı. Belediye çalışanları bu sabah otogarın alt katlarında yer alan metruk yerlerin temizlik ve aydınlatma çalışmaları yapılıyor.

'OTOGARIN ALT KATLARINI YIKIYORUZ, DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİYORUZ'

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Otogarı’nda dönüşümü başlattık. İBB ekiplerimizin metruk alanlardaki yıkım işlemlerini tamamlamasının ardından temizlik ve aydınlatma çalışmalarını da gerçekleştirerek bu alanları güvenli hale getireceğiz" diye konuştu.

İBB Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin ise "Ekiplerimiz bugün sabah itibariyle Büyük İstanbul Otıogarı’nda amaç dışı kullanımları engellemek ve alanı temizlemek için girişimde bulundular. Etap etap tahliye planı yapıldı, önceden duyurular yapıldı. Otogarın alt katlarını bu şekilde yıkıyoruz, temizliğini yapıyoruz, aydınlatmasını yapıyoruz ve daha güvenli bir hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

​Belediye, otogarda hijyen ve görüntü kirliliği yaratan tüm yapıların yıkıldığını aktarırken, o bölgelere sosyal alanlar yapılacağını duyurdu.

Esenler Otogarı'ndaki metruk yapılar yıkıldı!
 


Geri Dön