26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşüm kabus olmaktan çıkacak!

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşüm kabus olmaktan çıkacak!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’da tapu ve imar sorunu yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek, ”Farklı kurumlarla yapılan sözleşmede belediye garantör olacak ve vatandaş asla yalnız bırakılmayacak. Kentsel dönüşüm kabus olmaktan çıkacak” dedi.



31 Mart yerel seçim çalışmalarına Beyoğlu'nda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantılarıyla devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, daha sonra Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde bir panele katıldı. 

Sputniknews'te yer alan habere göre CHP'nin Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı panelde vatandaşların tapu sorunlarını dinleyen İmamoğlu, çözüm önerilerini anlatarak seçimlerde destek istedi

'KENTSEL DÖNÜŞÜM KABUS OLMAKTAN ÇIKACAK'

Kentsel dönüşümü kabus olmaktan çıkarmak için çalışacaklarını dile getiren İmamoğlu, şunları ifade etti.

"Bir kentsel planlama süreci varsa, orada durum netleşmişse vatandaş ne istiyor, müteahhide mi vermek istiyor, vatandaş kooperatifleşerek oradaki süreci yapmak mı istiyor, orada ona kolaylık sağlanacak. KİPTAŞ vatandaşın isteğini karşılıyorsa KİPTAŞ devrede olacak. Farklı kurumlarla yapılan sözleşmede belediye garantör olacak ve vatandaş asla yalnız bırakılmayacak. Kentsel dönüşüm kabus olmaktan çıkacak, kentsel dönüşüm sürecinde eğer o bölgede vatandaşın beklentisini karşıladıktan sonra rant elde ediliyorsa o bölgenin insanıyla o bölgenin çıkarları için harcanması konusuyla ilgili de vatandaşımıza söz veriyorum. Kentsel dönüşüm sadece bina yapmak değildir. Planlama yaparken o mahallenin düzenini yitirmemesine, komşulukların dağılıp gitmemesine dikkat edecek. İnsanların yerinde dönüşümle yaşadıkları yerde mülk sahibi olmaları sağlanacak. Yani sürgün mürgün yok kardeşim".
 


Geri Dön