19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm projeleri 2019

kentsel dönüşüm projeleri 2019

Kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşümde altyapı şartı!

Üç büyük şehrimizin yüzde 60’ı kaçak, ruhsatsız ya da kötü yapılaşmadan oluşuyor. Bu yapılar kentsel dönüşümle yenileniyor. Ancak dönüşümde ise altyapı şartı aranması gerekiyor.

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

20 yılda 6.7 milyon konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 2000 yılı öncesinde mevzuatlara aykırı yapılan ve tehlike arz eden yaklaşık 6.7 milyon konutun bulunduğunu açıkladı.

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

Türkiye’de 6.7 milyon riskli konut yenilenecek!

Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na göre yılda 50 bin konutun güçlendirilmesi planlanıyor. İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, 100 metrekare bir evi depreme karşı güçlendirmenin maliyetinin 100 bin lira olduğunu açıkladı.

6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm!

Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, Emlakkulisi.com okurları için 6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm konusunu kaleme aldı.

40 bin kişi bina kontrolü için başvurdu!

İstanbul depremi ve sonrasında yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zemin Etüt Şube Müdürü Hüseyin Alan, 40 binin üzerinde vatandaşın bina kontrolü için başvuru yaptığını söyledi.

Riskli bina yapanın siciline işlensin!

GYODER Başkanı Doç. Feyzullah Yetgin ve İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, riskli binalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Dönüşümde yeni maya tutar mı?

Vatandaşlarla dertleşerek, yaşanan sorunlar dinlenerek hazırlanan Eylem Planı kapsamında çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Kentsel dönüşümde neyi yanlış yapıyoruz?

İstanbul’da deprem kapımızı geçtiğimiz günlerde çaldı. Bu afete hala hazır olmadığımız da ortaya çıktı. Mimar Sinan Genim kentsel dönüşümün doğru şekilde yapılmadığını söylüyor. Genim’e göre biz sadece binaları yeniliyoruz.

Meslek odalarından kritik dönüşüm uyarısı!

İstanbul'daki 5.8’lik depremi sonrasında meslek odaları temsilcileri, afete karşı dayanıksız binaların dönüşümün gönüllü değil zorunlu olması gerektiğini kaydetti.

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Hangi ilde kaç konut dönüşecek?

Kentsel dönüşüm eylem planı kapsamında ilk etapta dönüşmesi planlanan 65 bin konut için çalışmalara başlandı. Peki, hangi ilde kaç konut bu listede? İşte tüm detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

81 vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık" dedi.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kentsel dönüşüm projeleri 2019 Haberi

kentsel dönüşüm projeleri 2019

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akın, ''Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilk 1996 yılında yürürlüğe giren, 1 Ocak 2019 yılında yenilenen “Türkiye Deprem Tehlike Haritası”, ülkemizin Hakkari’den Edirne’ye kadar pek çok ilinin yıllar içerisinde deprem ile karşılaştığını göstermektedir. Türkiye’nin aktif fay hatlarının bulunduğu deprem kuşağında yer alması, her an deprem ile karşılaşabilme riskini artırmaktadır.

Olası deprem riskine karşı şehir planlamasında ve riskli bina kontrollerinde gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, vatandaşlarımızın can ve mal kaybı yaşaması gibi olumsuz sonuçlar yaşanacaktır'' diye konuştu.

Akın, şu açıklamalarda bulundu: ''Tüm ülkemizi yasa boğan ve genci yaşlısı binlerce kişinin ölümüne neden olan 1999...