29 / 03 / 2024

İzmir Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Narlıdere Belediyesi, 4 ayrı mahallede uzun senelerdir devam ettirdiği kentsel dönüşüm projelerinde mutlu sona geldi. Çatalkaya, Narlı, Atatürk ile 2. İnönü mahallelerini dahil eden kentsel dönüşüm projeleri için beklenen müjde Ankara’dan verildi.



Narlıdere Belediyesi, 4 ayrı mahallede uzun senelerdir devam ettirdiği kentsel dönüşüm projelerinde mutlu sona geldi. İz Gazete'de yer alan habere göre; Belediye tarafından hazırlanan imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca resmen onay verildi. Başkan Ali Engin konuya ilişkin konuştu ve “Narlıdere’nin en büyük hayali gerçek oldu. Uzlaşı ve ortak akılla, kimseyi mağdur etmeden Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. 

İzmir Narlıdere ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Çatalkaya, Narlı, Atatürk ile 2. İnönü mahallelerini dahil eden kentsel dönüşüm projeleri için beklenen müjde Ankara’dan geldi. Kararın yürürlüğe alınmasının ve resmi prosedürlerin bitirilmesinden sonra, uygulama imar planları hazırlanacak. 

İzmir Narlıdere ye kentsel dönüşüm müjdesi!

15 BİN KİŞİYİ DOĞRUDAN İLGİLENDİRİYOR

Narlıdere’nin kentsel dönüşüm projesi; kapsadığı 43 hektarlık alanla, İzmir’in en büyük dönüşüm projesi olma özelliğine sahip ve yaklaşık 15 bin kişiyi doğrudan kapsayacak. Proje; son senelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Riskli Alan ilan ettikten sonra, yetkiyi ilçe belediyesine devredip onayladığı ilk proje olarak hayata geçirilecek. 

İzmir Narlıdere ye kentsel dönüşüm müjdesi!

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Narlıdere’nin en büyük hayali olan kentsel dönüşüm projesi onayladı. İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini Narlıdere’de hayata geçirebilmek için artık gün sayıyoruz! Şehri betonlaştırmadan, kimseyi yerinden etmeden ve mağdur etmeden, sosyal donatı alanlarıyla modern ve Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçireceğiz. Uzlaşı ve ortak akılla, adalet- eşitlik ve şeffaflık ilkeleriyle çalışacağız. Emek veren, çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

İzmir Konak’a kentsel dönüşüm müjdesi!


Geri Dön