25 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan halk dönüşüm planlarına itiraz etti. Dönüşüm planına itiraz eden halk, itirazlarına yanıt alamadıkları için hukuki süreç başlattılar. 



İzmir Narlıdere’de yapılan kentsel dönüşüm sürecinde halkın mağdur olduğu iddia edildi. İz Gazetesi'nde yer alan habere göre; Narlıdere’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sürdürülen, planlama yetkisinin Narlıdere Belediyesi’nde olduğu kentsel dönüşüm aşamasında vatandaşların mağdur olduğu öne sürüldü. Atatürk, Çatalkaya, İnönü ve Narlı mahallelerini içine alan kentsel dönüşüm planlarına itiraz eden halk, itirazlara yanıt alamadıkları için hukuki süreci başlattılar. Narlıdere Çatalkaya Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen, konu ile ilgili açıklama yaptı.

İzmir Narlıdere deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

DAVA SÜRECİ BAŞLIYOR

Yaklaşık 8  senedir sürüncemede olan, isteklerinin dikkate alınmadığı bir süreç yaşadıklarını dile getiren Narlıdere Çatalkaya Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen, “Gelinen noktada; Narlıdere Belediyesi planları yaptı, Bakanlığa gönderdi, Bakanlık da onayladı. Planlar askıya çıkarıldı, biz de itiraz ettik. Ancak yanıt verilmedi, 1 ay yanıt verilmeyince ret sayılıyor. Atatürk ve İnönü mahallerinin planları için dava sürecini başlattık, bu hafta da Çatalkaya ve Narlı mahallelerinin planları için dava sürecini başlatacağız. Buradaki insanların yüzde 80’ine 60 metrekarenin dayatıldığı, bir de üzerine para talep edildiği bir plan var. Yüzde 95’e yakın bir itiraz var ama insanların hepsi itiraz sürecine dahil olamıyor. Bu planları kabul ettikleri için değil örgütlü olmamaktan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

HALKIN İSTEKLERİ DİKKATE ALINMADI

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Narlıdere’nin Belediye Başkanı olduğu zamanlarda isteklerini kendisine ilettiği halde dikkat alınmadığını söyleyen Esen, 2019 yerel seçimlerinden bu zamana Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yapan Ali Engin’in de halkın isteklerini dikkate almadığını belirtti.

İzmir'de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!


Geri Dön