23 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesine tepki!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesine tepki!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine karşı durduklarını yineledi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da yaptığı incelemeleri sonrasında Arnavutköy ilçesine gitti.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Ekrem İmamoğlu, ilçede ilk olarak Terkos Mahallesi'nde yer alan yapım işlerinde sona yaklaşılan 'Durusu Terkos Su Müzesi'nde incelemeler yaptı. 

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul projesine tepki!

Ekrem İmamoğlu, Yeniköy ve Karaburun arasındaki sahil ve plaj düzenlemesi çalışmalarını da yerinde inceledi. İmamoğlu, burada yaptığı açıklamasında Kanal İstanbul projesi ile ilgili de konuştu. "Marmara'yı konuşuyoruz, Karadeniz'i konuşuyoruz, doğayı korumayı konuşuyoruz" diye konuşan İmamoğlu, Kanal İsranbul'a ilişkin şunları söyledi:

""Uydurma sözlerle, uydurma gerekçelerle, -yüzlerce sayfaymış- bana bir sayfa bile bilimsel açıklama gelmemiş olan bu Beton Kanal'ı savunan insanların aklından, Allah bu şehri korusun. Allah, şu güzelliği, inşallah bize yüzyıllar boyu tekrar gelecek nesle bırakmayı nasip etsin. Tabii sadece dua ile yetinmiyoruz. Şu güzelliği korumak adına, buraları sevdirmek adına, buraların vatandaşlarımıza ait olduğunu Sağır Sultan'a bile duyurmak adına, herkese duyurmak adına, sonsuz mücadelemizi vereceğiz."

Kanal İstanbul kentsel dönüşümün önünü açacak!

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çağrısı!

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul raporu!


Geri Dön