26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz!

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz. İleride sorumluları da bunun hesabını verecek” dedi.



Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ataşehir'de katılın sağladığı bir programda gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın çılgın proje olarak bilinen ve sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul çevresine kurulacak olan Yenişehir'in ilk üç etabı için başlattığı tapu süreci ve sosyal medyada Ürdünlülerin kurduğu bir pazarlama şirketinin müşterilerine müjde vermek üzere çektiği videoyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çılgın proje olarak bilinen Kanal projesi için platform kurulduğunu tüm sürecin yakından izlendiğini kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra hukuki süreçleri harekete geçirdiklerini dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz!

Güzergah bi̇ri̇leri̇ i̇le mi paylaşıldı? 


Mega kent İstanbul'un geleceğini tehdit eden çılgın proje Kanal İstanbul'un sıkı takiplerinde olduğunu kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları dile getirdi:

-"Başından beri ifade ettiğimiz bir şey var; bu bir rant projesidir. İçinden geçecek tankerin, boğazı tehdit eden unsurların bertaraf edilmesi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.
-Burada hesap kitap; birilerinin cebine girecek olan paralardır, kazanılacak paralardır. Oradaki zavallı köylülerimizi, yerlerinden edilen vatandaşlarımızı da ilgilendiren bir husus değildir.
-O kadar çıkarcı davranılmıştır ki, hatırlarsanız en üst perdeden şu söylenmiştir: ‘Güzergahını bile paylaşmıyoruz. Çünkü buradaki arsa rantına izin vermeyeceğiz.'
-Güzergahının paylaşılmadığı doğru. Ama kime? Topluma, vatandaşa. Ama birileriyle paylaşıldığı da bugün ortaya çıkıyor.
-Ama Ürdün’deki emlakçı ama başka ülkelerdeki bu işten para kazanan kişiler ve bunların çoğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da değil.
-Bir de para kazanan aracılar var tabii. Bir de bunların tespit edilmesi lazım. Bu aracılar, bu komisyoncular, bu devlet görevlileri kim? Bu siyasiler kim? Bu işe aracılık eden, pazarlamacılık yapan kim?”

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz!

Ekrem İmamoğlu'ndan Yargı mensuplarına çağrı


Planlara karşı açtıkları davaları anımsatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hukuki süreçlerin yavaşlatıldığını dile getirerek, yargı mensuplarını göreve davet etti. Ekrem  İmamoğlu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bu ihanet projesine hassasiyetle ve aciliyetle eğilsinler. Bir an önce kararları versinler. Tümden haklı olduğumuz bir süreç” 

Planların ve tapu süreciyle de ilgili önemli açıklamalar yapan Ekrem İmamoğlu “Vatandaşın haberi yok, ilçe belediyelerinin haberi yok, büyükşehir belediyesinin haberi hiç yok. Ankara’da birileri oturmuş masanın üstünde kararlar alıyor. Birileri de çıkıyor. Benim adım ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ diyor. Ne çevresi ne şehirciliği. Bu vahşi durumu takip ediyoruz, içindeyiz. Tek bir gün bile zihnimizden çıkarmadık. Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz. İleride sorumluları da bunun hesabını verecek” dedi.

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?


Geri Dön