26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?



Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Gazete Duvar'dan Hazal Ocak'ın haberine göre; Yüksek Şehir Plancısı Nuray Çolak konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği bu onay bölge sakinlerini nasıl etkiledi? İstanbul'un kalan son tarım alanlarının da imara açılması ne anlama geliyor? 

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul da neler değişecek?

Çolak'a göre son planlarla proje güzergahında artık bir köy bulunmuyor. Kanal İstanbul projesi hayata geçmese bile Yenişehir uygulanabilir. Bu durumda kazananların ise büyük parsel sahibi kişi ya da şirketler olacağı belirtiliyor. 

İşte Yüksek Şehir Plancısı Nuray Çolak'ın Kanal İstanbul projesine ilişkin sorulara verdiği yanıtlar:

 


Geri Dön