19 / 03 / 2024

Faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Faizsiz konut sistemi kanunlaşıyor. Faizsiz ev ve taşıt edindirme faaliyetinde bulunan firmalar yasal denetim altına alınacak. Peki faizsiz konut sisteminde neler değişecek?



Faizsiz konut sistemi kanunlaşıyor. Faizsiz ev ve taşıt edindirme faaliyetinde bulunan firmalar yasal denetim altına alınacak. Tekliflin yasalaşması ile tasarruf finansman şirketlerinin sermaye şartı 100 milyon TL yapılacak...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya bugünkü köşesinde faizsiz konut sistemini kaleme aldı. 

İşte Canan Sakarya'nın o yazısı...

Sayıları son dönemlerde hızla artan, faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasına ilişkin kanun teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gelecek. Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nda yapılacak değişiklikle faizsiz ev ve taşıt edindirme faaliyetinde bulunan firmalar yasal denetim altına alınacak.

Faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Tekliflin yasalaşması ile tasarruf finansman şirketlerinin sermaye şartı 100 milyon lira olacak. Tasarruf finansman şirketlerinin, birleşme, bölünme veya tasfiye gibi işlemleri, tasarruf sahiplerinin menfaatlerini koruma amacıyla BDDK iznine bağlanırken, mevcut şirketlere yasaya intibak için 6 aylık süre veriliyor. Bu süre iki kez uzatılabilecek.

Faizsiz konut sisteminde yeni dönem!

Faizsiz konut sistemi neleri kapsayacak?


Geri Dön