26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika çılgın proje açıklaması! 

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika çılgın proje açıklaması! 

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul uyarısını yineledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), merakla beklenen “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nın özetini, İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde duyurdu.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvenli'nin haberine göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu ndan son dakika çılgın proje açıklaması! 

Yaptığı açıklamada 2009'da mega kent İstanbul için hazırlanan 1/100 binlik planda, kentin nüfusunun 15 milyonu geçemez dipnotuyla kamuoyuna tanıtıldığını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un nüfusu'nun  18-19 milyona dayandığını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu kenti bir ortak akılla, akademik bir katılımla, bütün katılımcıların içine girmesiyle tasarlamaz ve planlamazsanız ve sadece tek bir aklın çizdiği yolun doğru olduğu inancıyla insanlara dayatmanız durumunda kapınızda ‘kanal' gibi tehditler, kapınızda Kanal İstanbul’un çevresinde oluşacak 2 milyonluk bir kent tehdidi gibi unsurlar bekleyeceğini belirtti.

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön