29 / 03 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada İstanbul'u bekleyen en büyük sorunlardan birinin çılgın proje olarak bilinen “Kanal İstanbul” olduğunu söyledi.



Kabataş-Mecidiyeköy – Mahmutbey metrosunun tamamlanan 1. etabından sonra hattın 2. etabı olan Kabataş kesiminde de raylar bağlandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin aktardığına göre, törende önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP'li ve İYİ Partili yöneticilerden de Kanal İstanbul'a karşı yürüttükleri mücadele için destek talep etti.

Ekrem İmamoğlu ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

Yaptığı açıklamada şehri bekleyen en büyük sorunlardan birinin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul olduğunu kaydeden Ekrem İmamoğlu “Şehrimizi tehdit eden, kentleşmeyi vahşi hale getiren, bugünkü koşullarda dahi neredeyse 20 milyon aktif nüfusu besleyen ve konut rezerviyle bunun çok daha üstünde de rezervi olan bir kente ilave sorgusuz, sualsiz, araştırmışız bir takım rezervlerin katılmak istenmesi, bu şehrin var olan sorunlarına çözüm bulmaya çalışırken, yeni sorunlarla boğuşmaya dönük bir kapı aralamadır.  Bu, büyük bir sorun. Bu büyük bir tehdit” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yeniden gündeme taşınan Montrö Antlaşması'yla da ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu “Montrö Antlaşması'nın ‘lüzumsuz’ vesaire gibi cümlelerle anıldığı noktada, bugün aslında ne kadar tarihi bir mirasın bize kaldığını, uluslararası platformda da görüyoruz. O işin ayrı boyutu” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

Yaptığı açıklamada çılgın proje olarak bilnen Kanal İstanbul projesinin çevreye ve şehir yaşamına etkisine de değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “İstanbul’a bugün var olan ulaşım aksları; yani caddesi, sokağı vesairesine yüzde 20 daha artı bir yük getirecek. Su ihtiyacından, kanalizasyon ihtiyacından vesairesine kadar 2-2,5 milyonluk bir kent… Ki hiçbir zaman bu tür tasarımlar, çizildiği hatta kalmaz. O bir virüs gibi devam eder. Çatalca'nın güzel ormanlarına doğru girer. Durusu’nun, o güzel Terkos’un etrafını işgal etmeye başlar. Şehirleşmenin İstanbul’daki seyrini, hepiniz en az benim kadar çok iyi biliyorsunuz. Bu bağlamda, bugünün ihtiyaçlarını çözen, bugün ihtiyaçlarını çözmeye dönük yeni projeler arayışında olan İstanbul şehrinin önüne, bu tür tehditlerin koyulmaması konusunda gerçekten hem Cumhuriyet Halk Partimizin hem İYİ Partimizin yüksek desteklerini de arzu ettiğimizi, istediğimizi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?


Geri Dön