19 / 04 / 2024

Ekrem Yüce'den Sakarya'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Ekrem Yüce'den Sakarya'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada “Şartlar oluşursa hafif raylı sistemleri Sakarya’yla buluşturmaya hazırız” dedi.



Çalışmalarına devam eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentteki projelere ilişkin önemli detayları paylaştı.

Tramvaya bakış yüzde 90 olumlu


Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, vatandaşa, esnafa rağmen bir projeyi hayata geçirmekten yana taraf olmadığını da dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Biz; vatandaşlarımıza hizmet için bu makamlardayız. Onların karşı olduğu bir işi yapmamız mümkün olabilir mi? Tramvay projemiz için de bu geçerli İlk etapta Yenicami’den Millet Bahçesi’ne kadar uzanacak projemiz için gerekli araştırmaları yaptık. Bölge esnaflarımızın yanı sıra vatandaşlarımızla görüştük. Fizibilite raporları oluşturduk. Genel kanaat gayet olumluydu ve hemen harekete geçtik. 3 tramvayı Bursa’dan sembolik bir rakam karşılığında aldık. İhaleye çıkacaktık, araya pandemi girdi. İnşallah süreci geride bıraktığımızda çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.

Hafif raylı için 2 güzergah


Şehrin merakla beklediği hafif raylı sistem konusunda da konuşan Başkan Ekrem Yüce, şartlar oluştuğu takdirde Sakarya’yı raylı sistemlerle buluşturmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Yüce, “Gerekli araştırmaları yaptık, yapıyoruz. Fizibilite raporlarını oluşturuyoruz. 2 farklı güzergahımız var. Otogar, SATSO, Etbalık, Sakar Baba istikametinden Bosna Caddesi ve Gar. Bir diğeri ise Kudüs Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Serpan ve Kampüs. Çeşitli modeller üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Biz gerek proje gerek güzergah anlamında hazırız. Ancak böyle bir mega projeyi belediye imkanlarıyla yapmamız pek mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın olurları, Ulaştırma Bakanlığımızın destekleri ile bu projeyi Sakarya’da hayata geçirmeye hazırız” diye konuştu.


Geri Dön