28 / 03 / 2024

Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım başladı!

Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım başladı!

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım çalışmalarına başlandı. Elazığspor’un ikinci yarıdaki maçlarını Elazığ dışındaki şehirlerde oynayacağı açıklandı. 



Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım çalışmalarına başlandı. Elazığspor’un ikinci yarıdaki maçlarını Elazığ dışındaki şehirlerde oynayacağı belirtildi.

Güneydoğu Güncel Gazetesi'nde yer alan habere göre, Elazığspor’a önerilen şehirlerin başında komşu kent Diyarbakır da geliyor. Elazığ ve Diyarbakır’ın iç içe yaşayan, birbirlerine yakın komşu kentler olduğu belirtilerek, Elazığspor’un maçlarını Yeni Diyarbakır Stadı’nda oynaması gerektiği dile getirildi. Programa konuk olan Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak da öneriye destek verdi.

Kaynak, “Altay maçını Sivas’ta oynadık. 4 yıl Sivasspor’da görev yaptım,bu yüzden Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz beni kırmadı ve Sivasspor kapılarını bize açtı. Malatya ile Elazığ arasında sporda yaşanan sorunlardan dolayı Malatya stadını vermiyor. Bizim yakın bir şehirde oynamamız lazım. Ağabeylerim Reşit Kaynak ve İrfan Kaynak Diyarbakırspor’da oynayıp efsane oldular. Bu yüzden Diyarbakır’ın bende ayrı bir yeri var. Açıkçası ben maçların Diyarbakır’da olmasını isterim. İki şehir çok yakın, Diyarbakır’ın stadı da güzel ve bizim için avantaj olur” diye konuştu.

Kaynak, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Transfer yasağımız var. Transferi açmak için 5 milyon ve yine futbolcu ödemeleri için de 5 milyon kaynağa ihtiyaç var. Şu an kulübe kayyum atanacak. Futbolcular, sözleşmelerini feshetme aşamasında. Cuma gününe kadar adımlar atılmazsa hiç iyi olmayacak. 1.5 yıldır para alamayan futbolcularımız var. Çok büyük sorunlarla uğraşıyoruz. Elazığ, Diyarbakır gibi potansiyeli olan şehirlerin sporda bu halde olmaması lazım.”


Geri Dön