26 / 04 / 2024

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı. Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sorularının tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Çelik önergesinde "Dönemin Başbakanı 7 Mayıs 2015 tarihinde Elazığ’da yaptığı bir konuşmada “Yüksek hızlı treni Elazığ’a getireceğiz. Elazığ-Malatya ve Elazığ-Diyarbakır hattının etüt proje çalışmalarını başlattık.44 şeklinde bir beyanda bulunmuş , ilerleyen yıllarda ise yine dönemin AK Parti Genel Başkanı ise Malatya-Elazığ-Diyarbakır’da hızlı tren için tekrar söz vermiştir." dedi.

7 Mayıs 2015’de verilen sözün ihalesinin 12 Ekim 2017’de yapıldığını hatırlatan Çelik, "İhaleler devam etmekte olup; Ray-Büs olarak bilinen Malatya-Elazığ ekspresi yüksek meblağa ile 2018 yılı ortasında açılmıştır. İhaleye dair ise dönemin bakanı Bülent Tüfekçi44 Malatya-Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Projesini de ihalesini yaptık, şimdi projesi yapılıyor, biz onu da bölgeyi birlikte düşündüğümüz için gerçekleştirmiş olduk.” söyleminde bulunmuştur." dedi. Çelik ihaleye ilişkin 4 soru sordu.

Çelik'in soruları

1- Yeni Ekonomik Programa göre bu ihale projesi sonuçlanacak mıdır?

2- Yaşanan hızlı tren faciasından sonra etüt projesi dikkate alınarak yapılmakta mıdır? Etüt projesinin geldiği son nokta nedir?

3- Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin öngörülen 2019 yılı tarihinde yetişmesi mümkün müdür? Hangi tarihte yetişmesi öngörülmektedir?

4- Projenin her seçim döneminde masaya yatırılmasından bir sonuç alınacak mıdır?

 


Geri Dön