Kırıkkale-Çorum hızlı tren projesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ve Diyarbakır'ın bazı ilçelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri, Kırıkkale (Delice)-Çorum hızlı tren projesi başta olacak şekilde çeşitli şehirlerdeki projeler için de acele kamulaştırma çalışmaları yapılacak.
Bugünkü 32792 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Ankara ve Diyarbakır'ın bazı ilçelerinde arazı toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri, üç ildeki projeler için de acele kamulaştırma çalışmaları yapılacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, başkent Ankara'nın Gölbaşı ve Haymana, Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerindeki bazı yerlerde arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri yürütecek.
ÜÇ ŞEHİRDE ACELE KAMULAŞTIRMA
Diğer bir taraftan Kırıkkale (Delice)-Çorum Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin belirlenen iş programına ve taahhüt edilen süreye uygun biçimde tamamlanması amacıyla projede ihtiyaç duyulan belirli alanlardaki bazı taşınmazlar, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılacak.
Van Çaldıran Çubuklu Projesi kapsamında da alanlarda Devlet Su İşleri tarafından acele kamulaştırma yapılacak.
ANKARA KIRIKKALE DELİCE OTOYOLU İÇİN DE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ALINMIŞTI
Geçtiğimiz Aralık ayında Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi kapsamında da bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilmişti. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 32744 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre söz konusu proje kapsamında yapım çalışmalarının tamamlanması, şantiye, yol bakım hizmetleri, malzeme, ocak, plent ve döküm sahaları ile bağlantı yollarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan bazı taşınmazlar ve üzerindeki müştemilat, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacağı belirtildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda şu ifadeler yer almıştı: “Ankara – Kırıkkale – Delice Otoyolu Projesi kapsamında ekli krokide gösterilen güzergaha rastlayan kesimde araziye girilerek yol tapım çalışmalarının tamamlanması ve şantiye, yol bakım hizmetleri, malzeme, ocak, plent ve döküm sahaları ve benzeri diğer sahalar ile bağlantı yollarının yapımı için ihtiyaç duyulan taşınmazlar ve üzerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.”
Halk GYO, Finanskent’teki ofis kulelerinden birini 4,5 milyar TL’ye sattı!
Deprem bölgesinde teslim edilen konut sayısı 201 bin 580’e yükseliyor!