23 / 04 / 2024

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde tahliyeler bitmek üzere! 

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde tahliyeler bitmek üzere! 

Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki riskli yapıların yıkımı için tahliyeler devam ediyor. 



AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, sene yıl Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki riskli yapıların yıkımına başlandığını ve mahalleye depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edileceğini dile getirdi. 

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile mahallede incelemelerde bulundu ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi nde tahliyeler bitmek üzere! 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla acil kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde hak sahipleriyle görüşme, değer tespiti ve bin lira kira desteği işlemlerinin ardından bölgedeki konutlarda yüzde 80 oranında tahliyesinin gerçekleştirildiğini belirtti. Öznur Çalık, bölgede tahliye işlemleri sonrasında yıkım çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, kentsel dönüşümle birlikte yeni inşa edilecek 768 modern konut, parklar ve yeşil alanlarla bölgenin çehresinin de değişeceğini belirtti. 

Bölgede konutların yatay mimariye uygun şekilde inşa edileceğini ifade eden Öznur Çalık, burada tapuları olan, hak sahibi vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceğini, depreme dayanıklı ve güvenli konutlarına kavuşacaklarını aktardı.  

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!


Geri Dön