28 / 03 / 2024

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçtğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edileceğini söyledi.



AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçtğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki riskli yapıların yıkımına başlandığını ve mahalleye depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edileceğini söyledi.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile mahallede incelemeler gerçekleştirdi ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla acil kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde hak sahipleriyle görüşme, değer tespiti ve bin lira kira desteği işlemlerinden sonra bölgede bulunan konutlarda yüzde 80 oranında tahliyesinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

Öznur Çalık, bölgede tahliye işlemlerinden sonra yıkım çalışmalarının sürdüğünü anlatarak, kentsel dönüşümle beraber hayata geçirilecek 768 modern konut, parklar ve yeşil alanlarla bölgenin çehresinin de değişeceğini söyledi.

Bölgede konutların yatay mimariyle inşa edileceğini söyleyen Öznur Çalık, burada tapuları olan, hak sahibi vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceğini, depreme dayanıklı ve güvenli konutlarına kavuşacaklarından bahsetti.
 


Geri Dön