28 / 03 / 2024

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap'taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap'taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin sonrasında depremzedeler için Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapılan 493 ev için kura çekilişi yapıldı. Meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti.



Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin sonrasında depremzedeler için Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapılan 493 ev için kura çekilişi yapıldı.

Anadolu Ajansı'ndan Suat Öztürk'ün haberine göre; Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin sonrasında depremzedeler için Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapılan 493 ev için kura çekilişi yapıldı.

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin hayatını yitirdiği 6,8 şiddetindeki depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapımı aşaması biten 493 ev için İl Özel İdaresinde Vali Ömer Toraman'ın katılımı ile noter huzurunda kura çekimi için töreni yapıldı.

Vali Toraman, kura çekimi öncesi, teslim edilecek evlerin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Yapımı tamamlanmış olan deprem konutlarını hemen hak sahiplerine teslim ettiklerini söyleyen Toraman,  TOKİ  tarafınca inşa edilen evlerin konforlu, modern ve her türlü donatıya sahip olduğunu ifade ederek, vatandaşların rahatlıkla oturacağı, deprem korkusundan uzak yaşayacağı özelliklerde olduğunu belirtti.

Toraman, Elazığ'da büyük ölçüde inşaatların bittiğini dile getirerek; "Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapımı tamamlanan konutların kurasını çekiyoruz. Ekim ayı itibarıyla teslim aldığımız ve vatandaşa kura çekmek suretiyle teslim etmeye başladığımız konut sayımız 9 bin 946 idi. Bugüne kadar kurasını çektiğimiz konut sayısı 17 bin 95'e ulaştı. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam." şeklinde konuştu.

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!


Geri Dön