18 / 04 / 2024

Elazığ'da 30 bin kişilik stat inşa edilecek!

Elazığ'da 30 bin kişilik stat inşa edilecek!

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, ile 30 bin kişilik bir stat inşa etmeyi düşündüklerini söyledi



Sedat Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, her yıl olduğu gibi 2009'da da sene başında tüm tesislerin bakım ve onarım, boya ve badana işlemlerinin yapıldığını anlattı.

Geçen yıl en önemli olaylardan birinin Atatürk Stadyumunun Elazığspor'a devredilmesi olduğunu belirten Acar, geçen yılda yapılan spor faaliyetleri ile ilgili, "Muhtelif branşlarda 12 eğitim faaliyeti yaptık. İl içi salon faaliyetlerinde 22 branşta 500 müsabaka oynanırken, deplasmanlı voleybol, basketbol, hentbol liglerinde 25 müsabaka oynandı. GAP oyunlarında 13 branşta 2200 sporcunun katılımıyla 500 müsabaka oynanırken, ilimizde 60 spor kulübümüz faaliyet gösteriyor ve ilimizde futbol hariç 11 bin 644 lisanslı sporcumuz bulunuyor" dedi.

İl, ilçe, belde ve köylerde bulunan okul, sosyal tesis ve lokalleriyle birlikte köy muhtarlıklarına spor ekipman ve malzemeler verildiğini, birçok kulübe spor malzemesi ve nakdi yardım yapıldığını ifade eden Acar, "İl müdürlüğü
olarak 2009 yılında tesis ve spor faaliyetlerine 10 milyon TL yatırım yaptık" diye konuştu.

Acar, yeni yılda da düşünülen projeleri hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Atatürk Stadyumu ve çevresi toplam 60 bin metrekare gibi bir alan. Bu alan bize ait. Bizim düşüncemiz bu alanı işadamlarımıza sunarak, oradan gelecek parayla da 4 tarafı kapalı bir stat yapmak. İnşallah da bunu yapacağız. Bu projeyi duyduktan sonra bir kaç işadamımız beni aradı ve arsa alanı hakkında sorular sordu. İnşallah Elazığ'ımıza 30 bin kişilik bir stadyum inşa etmeyi düşünüyoruz."
AA


Geri Dön