29 / 03 / 2024

Isparta'da 5 bin kişilik yurt inşaatı durduruldu mu?

Isparta'da 5 bin kişilik yurt inşaatı durduruldu mu?

İl Genel Meclisinde konuşan MHP Grup sözcüsü Kerem Araz, Isparta'da Özel İdare arazisi üzerine yapılan 5 bin kişilik yurt inşaatının durduğunu söyledi.



İl Genel Meclisinde konuşan MHP Grup sözcüsü Kerem Araz, İl Genel Meclisi başkanı Ali Bolat'a yurt inşaatının ihalesinde bitiş tarihinin yer alıp almadığını sordu. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, MHP Grup sözcüsü Kerem Araz'a verdiği yanıtta inşaatın bitiş tarihinin sözleşmede yer aldığını ve müteahhit firmanın işi zamanında bitirmemesi halinde cezaları ödemek zorunda kalacağını söyleyerek "Orada müteahhidin inşaatı yapıp yapmadığını takip etmek benim görevim değil. Sizin gibi bir merakımda yok" dedi. 


ÜÇ HAFTADIR İNŞAAT DURDU 


Isparta'da uzun tartışmaların ardından ihalesi yapılarak inşaat ruhsatını alan 5 bin kişilik yurt konusu yeniden tartışma konusu oldu. İl Genel Meclisinde konuşan MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz yurdun yapılacağı alanda inşaat işlerinin durduğunu söyleyerek "SDÜ'nün ilerisindeki 5 bin kişilik yurt alanında bir ay kadar önce orada ufak tefek kazı ve yol çalışmaları vardı. Oraya bir konteynır gelmişti. Ama üç haftadır oradaki konteynır kilitlendi ve herhangi bir çalışma yapılmıyor. Orada bizim en çok itiraz ettiğimiz arsa devri konusu vardı. Bildiğim kadarıyla arsa devri yapıldı. Yani kullanım hakları tamamen müteahhit tarafına verildi. Daha önce o arazinin teslim tarihi ile ilgili bir acele vardı. Bu nedenle kararlarda hızlı alındı. Bildiğimiz kadarıyla belediyede ruhsatı verdi ve orada yapılacak inşaatla ilgili bir engel yok. Ben sözleşmede orada yapılacak işin bitiş tarihi ile ilgili bir madde olup olmadığını merak ediyorum" dedi. 


MÜTEAHHİT CEZASINI ÖDER 


İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat yurt inşaatının zamanında bitirilmemesi halinde müteahhidin ceza ödemek zorunda kalacağını belirterek "Yurt alanı ile ilgili biz bir karar aldık ve ihalesi yapıldı. İsparta Belediyesi buraya ruhsat vermemek için işi uzunca bir süre sürüncemede bıraktı. İl Özel İdaresini yaptığı ihale sözleşmesinde yurt inşaatının ne zaman bitirileceği, il özel idaresine ait payların ne zaman teslim edileceği yazılı. İhaleyi alan firma oradaki işi zamanında bitiremezse gerekli cezaları öder. Orada müteahhidin inşaatı yapıp yapmadığını takip etmek benim görevim değil. Sizin gibi bir merakımda yok" diye konuştu. 





Gülses Gazetesi


Geri Dön