19 / 04 / 2024

Elazığ'daki 23 yıllık bina, tapuda arsa gözüküyor!

Elazığ'daki 23 yıllık bina, tapuda arsa gözüküyor!

Elazığ'da 23 yıl önce okul olarak yaptırılan daha sonra öğretmenevine dönüştürülen binanın, tapuda arsa olarak görüldüğü belirlendi



Elazığ'ın Keban ilçesinde hayırsever iş adamı Musa Coşkun'un 23 yıl önce okul olarak yaptırdığı daha sonra öğretmenevine dönüştürülen binanın, tapuda arsa olarak görüldüğü belirlendi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1986 yılında Keban ilçesi Fırat Mahallesi'ne Musa Coşkun İlköğretim Okulu ismiyle bir okul yaptırdığını, bu okulun daha sonra öğretmenevine dönüştürüldüğünü ve isminin Musa Amca Öğretmenevi olarak düzenlendiğini anımsattı.

Öğretmenevinin ismini taşıması nedeniyle yeniden dekore edilip yenileme çalışmaları yapmak istediğini, salon ve odalarını da modern bir şekilde düzenleyip süit odalar yaptırıp bunları tekrar Bakanlığa devretmeyi düşündüğünü ifade eden Coşkun, "Bu nedenle tapu kayıtlarını Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden istedim. Tapu senedine baktım ki 23 sene geçmesine rağmen bu arazinin tapusu hala okul veya öğretmenevi olarak düzeltilmemiş. Arsa olarak hala daha hazineye ait görülüyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, senedin tapudaki arsanın cins tahsisi yapılmasını, mevcut binanın varlığının tapu senedine işlenmesini, binanın isminin verilmiş olarak değiştirilmesi gerektiğini anlattığını bildiren Coşkun,

"23 yıl önce bir bina yapılıyor. Aradan geçen bu kadar zamanda dahi binanın üstüne oturduğu arazi hala arsa görünüyor. Bina işlenmemiş. Bugüne kadar Türkiye genelinde hazineye ait arsa üzerinde yapmış olduğum 17 adet çeşitli okul veya diğer hayır hizmetlerindeki binalar, ilgili Bakanlıklara devredilmiş. Bu bir yasal prosedürdür" diye konuştu.

Coşkun, Keban'da yaptırdığı binanın da bugüne kadar tapuya işlenmemesi karşısında şaşırdığını, ilgililerin bu eksiği giderdikleri takdirde kendisinin de mutlu olacağını ve düşündüğü tüm hizmetleri seve seve yapacağını sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu binanın bulunduğu arazinin üzerinde bina olduğunu, tapuya işlenmesi yönünde çalışmalara başladıklarını, en kısa zamanda sorunun çözüleceğini kaydettiler.
AA


Geri Dön