19 / 04 / 2024

Elazığ'daki deprem konutları için kuralar çekildi!

Elazığ'daki deprem konutları için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Akçakiraz Beldesi'nde inşa ettirilen 111 konut için kura çekildi.



Elazığ'da, 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Akçakiraz Beldesi'nde inşa ettirilen 111 konut için kura çekildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Akçakiraz Beldesi'nde inşaatı tamamlanan 362 konuttan 111'i için Elazığ İl Özel İdaresinde kura çekim töreni gerçekleştirildi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, törende yaptığı konuşmada, kentte 24 Ocak tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra devletin mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti.

Elazığ daki deprem konutları için kuralar çekildi!

Depremzedeleri yeni konutlarına kavuşturmak amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Yırık, şunları söyledi:

"Deprem gibi bir sıkıntıyı yaşamış, bu süreç devam ederken pandemi ile mücadele etmiş ve tüm bu olumsuzluklara rağmen göstermiş olduğu sabır, fedakarlık, azizlik başta olmak üzere, tüm güzel hasletlerini sergileyen Elazığlı hemşehrilerimize, gakkolara ilin Valisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette bu kadar kısa süre içerisinde böylesine güzel bir çalışmayı hummalı bir şekilde bakanlıkların koordinasyonuyla hızlı bir şekilde, etkili ve vatandaş memnuniyetini önceleyen bir anlayışla gerçekleştiren başta İçişleri Bakanlığımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza,  TOKİ  ve AFAD Başkanlığımıza minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum."

Biten konutların bir an önce hak sahiplerine teslim edildiğini dile getiren Yırık, 111 konutun vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmalardan sonra kurayla 111 konutun hak sahibi belirlendi.

Gerçekleştirilen kura törenine, Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı ve diğer yetkililer katılım gösterdi.

 

Elazığ depreminde hasar gören Cenk Apartmanı'nın arsa alanı düşürüldü!


Geri Dön