26 / 04 / 2024

Elazığ'daki dönüşümün temeli 10 gün içinde atılacak!

Elazığ'daki dönüşümün temeli 10 gün içinde atılacak!

Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından bölgede dönüşüm çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 10 gün içinde temel atılacağını belirtti...



Elazığ'da meydana gelen depremin ardından kentte hasar tespit çalışmaları başladı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Murat Kurum bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının 10 gün içinde başlayacağını söyledi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminde hasar gören Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallerinde kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda 10 gün içerisinde temel atılacağını dile getirdi. Murat Kurum, Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın çevresindeki 46 binadan 43'ünün yapılan inceleme sonucunda riskli olduğunu belirlediklerini aktardı.

ZEMİN+5 KAT

Mustafa Paşa'daki kentsel dönüşüm alanını büyütülmesine karar verildiğini aktaran Kurum, "Riskli olduğunu düşündüğümüz ne kadar bina varsa projenin içine katacağız. Bu alan içerisinde yaklaşık 1.708 konut, 364 de ticarethane var. Buraya zemin+5 yaparak ancak buradaki hak sahiplerine yeterli kadar bağımsız bölüm üretebiliyoruz" dedi. Kurum, "AFAD'dan hak sahibi olsun olmasın, biz proje dahilinde burayı bir kentsel dönüşüm alanı ilan edeceğiz. Bu alanda herkesin bir katılım değeri olacak. Arsa ve enkaz bedelini yerinde alıyorsanız yapım bedelini ödeyeceksiniz" dedi.

TOKİ'DEN DEPREMZEDELERE 15 KONUT

Elazığ'daki depremin ardından bölgede çalışmalara hemen başlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), çalışmalarına devam ediyor. TOKİ, Elazığ'ın Cumhuriyet ve Bizmişen mahallelerinde tamamlanan  TOKİ  projesinde bulunan 90 ve 125'er metrekarelik 2+1 ve 3+1 konseptli 190 konut, resmi teslim tarihinden 4 ay önce tamamlanarak 5 Şubat'ta hak sahiplerine verildi. İdare, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 10 konut ile Bizmişen Mahallesi'ndeki 5 konutu depremde yakınlarını kaybeden ailelere teslim etti.

Türkiye'deki 1,5 milyon konut beş yılda dönüştürülecek!


 


Geri Dön