26 / 04 / 2024

Elazığ'daki Ekrem İspir Konağı restore edilecek!

Elazığ'daki Ekrem İspir Konağı restore edilecek!

Elazığ'da 125 yıllık tarihe sahip Ekrem İspir Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak. Tarihi konağın restorasyonu için Kaymakamlık tarafından proje hazırlandı. 



Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan 125 yıllık Ekrem İspir Konağı, kaymakanlıkça başlatılan çalışma ile restore edilecek.Restore edilen tarihi yapının turizme kazandırılması bekleniyor. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, proje için Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 1.3 milyon lira ödenek sağlandı. İhalenin yapılması ardından konakta çalışmalar başlayacak. Kaymakamlık tarafından, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutan konağın turizme kazandırılması için DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına proje sunuldu. Projenin onaylandı ve çalışmalar kısa sürede başlayacak.

Kaymakam Fatih Cıdıroğlu açıklamasında, Osmanlı döneminden kalan konağın tarihi ve kültürel açıdan büyük öneme sahip olduğunu beliterek şu ifadeleri kullandı: "125 yıllık tarihi konak, Osmanlı kültürünü yansıtması bakımından önemli bir yapı. Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca da tescilli" dedi. 

 


Geri Dön