19 / 04 / 2024

Elazığ'da yapı izin belgesi olmayanlar için fırsat!

Elazığ'da yapı izin belgesi olmayanlar için fırsat!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi



Elazığ Belediyesi, bazı binalarda yapı kullanma izin belgesi alamayan vatandaşların su, elektrik, doğalgaz vb. konularda yaşadıkları sorunları gidermek ve yapı kullanım izin belgesi alınamadığı için işyeri açma ruhsatı alamama durumlarını ortadan kaldırmak için Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla karar aldı.

Vatandaşların mağduriyetini gidermek ve 2023 ve 2050 vizyonuna yakışır sorunsuz bir imar planı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek düzenleme, uygulamaya yönelik Meclis kararının alındığı tarih olan Mayıs 2015’e kadar fiziksel olarak tamamlandığı halde yapı kullanım izin belgesi alamamış yapıları kapsayacak.

Müracaatların, parsel bazında 22.06.2015 tarihinden itibaren Elazığ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yapılacağı, düzenlemeye ilişkin bedellerin 5 taksit halinde ödeneceği açıklandı. Alınacak hizmet bedelleri, fazla yapılmış olan inşaat alanlarının, emsaline oranıyla emlak beyan değerinin çarpılması sonucu tespit edilecek ve yapı kullanma izin belgeleri(iskan belgesi), revizyon imar planının onayının ardından düzenlenecek.

Elazığ'daki iskânsız tüm yapı sahiplerinin bu imkândan faydalanmak için bir an önce müracaat etmesi gerekirken, Elazığ Belediyesi vatandaşlarımızı iskânsız yapı almamaları ve kullanmamaları konusunda da uyardı.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün (0424) 248 47 67 nolu telefonla irtibata geçebilecekleri kaydedildi.


Haberkent


Geri Dön